Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyed - en vagyok. Munkanelkuli...

Eva1985 kérdése:

Gyed - en vagyok. Munkanelkulibol mentem szülni, gyermekem ez év végén lesz 2eves. Ha ez év végén megszulok a második gyerek kaphatók gyedet, vagy ha gyest kapok akkor is jár a gyed?

Figyelt kérdés
2013. jan. 16. 13:59
 1/2 anonim ***** válasza:
Hogy mit fogsz kapni nem tudom,de ellátás biztos hogy csak egyet fogsz kapni.Mindkettőre nem jár csak az egyikre, családit kapsz mindkettő után.
2013. jan. 16. 14:02
 2/2 anonim ***** válasza:

Az, hogy munkanélküliről szültél, feltételezem azért volt, mert nem volt munkád - és gondolom gyed alatt nem is lett másik. HA ez a helyzet, akkor nem kapsz gyedet, az biztos. Még tgyást talán, ha kaphatsz még álláskeresési támogatást. GYedet azonban azért nem, mert nem lesz meg hozzá a 365 napod. A tgyáshoz szükséges 365 napba beleszámítható a munkaviszony megszűnése után gyeden töltött idő, de a gyedhez szükséges 365 napba nem.

A másodikra gyest fogsz kapni, plusz a két gyerek utáni csp-t.

2013. jan. 16. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!