Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Tgyás után kapok gyedet, de...

Tgyás után kapok gyedet, de mennyit?

Figyelt kérdés
Én munkanélküliről mentem tgyásra oep fizeti.Hosszú történet.Decembertől már gyedet kapok.Tapasztalatok szerint aki esetleg hasonló cipőben járt,lényegesen kevesebb pénzre számítsak,vagy legalább annyi lesz azért mint a tgyás volt?
2012. dec. 9. 10:27
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
10.000-el kevesebb kb. A GYED mint a Tgyás
2012. dec. 9. 10:32
 2/8 A kérdező kommentje:
köszi
2012. dec. 9. 10:33
 3/8 anonim ***** válasza:
Gyedből már vonnak járulékokat is, attól függ mennyi lesz a bruttó Gyeded. Nekem bruttó 84 ezer forint a Gyedem, 72-76 ezer között szoktam kapni 1 gyerek után járó adókedvezménnyel. TGYÁS-om 82 ezer körül volt nettóban.
2012. dec. 9. 10:34
 4/8 anonim ***** válasza:

A különbség tgyás és gyed között akár óriási is lehet, jövedelem függvényében.

Átlagbérnél sem lehet azt mondani, hogy 10 ezerrel kevesebb, hanem azt, hogy 10%-al. Ha a bruttó tgyás és gyed 100 000, akkor kevesebb 10 ezerrel. Ha ennél több, vagy kevesebb, akkor az összegek közötti különbség is több, vagy kevesebb lesz.

Úgy számolj, hogy a gyedből 10%-al több a levonás, mint a tgyásból.

Ez pl. a max. gyednél a két nettó közti különbség 13 ezer forint.

Minimálbér utáni ellátásoknál a kettő különbsége 6500Ft.

2012. dec. 9. 11:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Az első óriási hülyeséget mondott. A TGYÁS is, a GYED is jövedelemfüggő, de a GYED-nek van maximuma. Nekem a kettő közötti különbség a példának okáért 160.000 Ft!

Itt egy kalkulátor, ahol kiszámíthatod. A bruttó jövedelmedet kell bírni oda, ahol a pénzbeli egészségbizt. járulék alapját kérdezik:

[link]

2012. dec. 10. 00:48
 6/8 A kérdező kommentje:
Majd seggre ültem. :( A tgyás volt 53000ft a gyedem 37000ft.Szinte alig elég valamire.Szörnyű helyzetben élünk mi itt az országban.Ez hova vezet?
2012. dec. 14. 10:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Úristen! Ezt biztos jól számolták? 16 ezer Ft különbség azért nagyon sok, annyi nem lehet, ha a Tgyás-od 53 ezer Ft. Bár ki tudja a mai világban. Én kértem 1 gyerek után a családi adókedvezményt, ezzel kompenzálom a megszüntetett adójóváírást. A bruttó gyedem 84 ezer, ebből így 72-76 között kapok kézhez. Amit te írtál, az tényleg kevés, vagy alacsony volt nagyon a szülés évét megelőző bruttó bejelentett béred!
2012. dec. 14. 14:25
 8/8 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

Nézd meg ezt a kérdést, milyen sokan kapnak max. gyedet. Egyre jobban tapasztalom, hogy nagyon sokan vannak, akik jól élnek, bruttó 200-300 ezer a fizetésük. Én is jártam főiskolára, csak sajna sehol nincs protekcióm. Persze nem mindenki így kerül be, de sajna már csak majdnem így lehet munkát találni, ismertségen keresztül.

Szerintem kevesebben vagyunk azok, akik hónapról hónapra élnek, abszolút ezt tapasztalom, játszótéren, boltban.

Felmérés szerint a magyar átlagbér bruttó 220 ezer Ft körül mozog, szerintem így is van. Orbán azért nem segít a szegényeken, mert a gazdagabbak többen vannak, az ő szavazataik jobban kellenek!

2012. dec. 14. 14:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!