Miért vannak a GYES-es anyukák leszólva álandóan?
Kifejthetnéd bővebben is!
De én arra gondolok mikor panaszkodnak hogy a hónap közepén már nincs mit enni,de dolgozni azt nem akarnak csak keresik a kifogást hogy miért nem tudnak!
Azt nem tudom, hogy állandóan le vannak-e szólva, de sajnos vagy nem sajnos a mai társadalmi norma alapján: az a felelősségteljes szülő, akinek volt már x évnyi munkaviszonya, saját háza, lakása van, nincs hitele és van félretett pénze. Aki nem tartozik ebbe a kategóriába azt lenézik (persze nem mindenki) és bolond, hogy gyereket vállal.
És ezt talán azzal lehetne feloldani, ha lenne főállású anya, rendes fizetéssel stb.... Persze az is benne van a mai emanci-puncikban, hogy előbb a karrier, aztán a gyerek, hogy ez jó vagy nem, azon napokig lehetne vitázni.
Összességében szerintetem, ha mindenki arra várna, hogy meglegyen minden, akkor kihalna az emberiség.
3-as: pont abból van a vita, hogy sokan ilyen szélsőségben gondolkodnak. Nagyon kevesen gondolják, hogy hitelmentes palota meg hitelmentes autók kellenek a gyerekvállaláshoz.
Azt se mondja senki, hogy várjon a nő 45 éves koráig. De nagyon sokan szülnek 20-23 évesen nagyszülőhöz, aztán panaszkodik hogy kevés a gyes meg alkalmazkodni kell a nagyszülőhöz, aki lényegében eltartja őket. Csak azt nem értem, hogy mire számítanak?
Nincs minden gyes-en lévő leszólva de egy kicsit elég már a panaszkodásból. Amikor húsvét hétfőn írja, hogy holnap a számlán lesz a pénz? Őszintén én is elgondolkoztam, hogy az illető életében nem dolgozót, hogy nem tudja, hogy húsvét hétfő munkaszüneti nap. Mégis, hogy gondolja?
És most le leszek pontozva de néha én is kibukok amikor panaszkodik, hogy nem telik erre arra, de életében nem tett be semmit a közösbe, csak még többet venne ki. Normálisan dolgozó embertől meg ezekért vonnak 40- 50. ezres járulékot a fizetéséből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!