Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Vagyok gondban az óraátállás...

Vagyok gondban az óraátállás miatt?!

Figyelt kérdés

óraműpontos a kisfiam aki 4 hónapos múlt.

a nappali rutin nem izgatja,de az esti fürdetés igen,

eddig mindig 19 óra körül fürdettem mióta hazahoztuk a kórházból,ezt nagyon megszokta.

na most az átállás miatt hogy csináljam? ha fürdetem ugyanígy ebben az időben az még csak 18 óra volna,de ha meg 20 órakor fürdetem késő.,

van még egy 3 éves kislányom is akit meg nem tudok dél utáni alvásra lefektetni mert nem alszik,viszont este már hulla fáradt és a babával együtt már elalszik,ő nem bírná ki ha tolnám egy órát a fürdetést.

hogy csináljam hogy jó legyen? sajnos házalakítás miatt egyenlőre egy szobában alszunk még lefektetni sem tudom hamarébb a lányomat mert az esti készülődés felzavarná őt míg készítem a kisöccsét.

tudom 1 óra nem a világ,de nekem mégis..

sehogy se jó!!

2013. márc. 30. 20:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz az órával, csináld úgy, ahogy eddig. szép lassan majd átállnak.
2013. márc. 30. 20:35
 2/10 A kérdező kommentje:

félek ha mindent így hagyok,akkor nyáron ugyanúgy fognak aludni mint eddig,azért az kicsit korai mikor még majdnem

9 ig világos van..

2013. márc. 30. 20:37
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem se foglalkozz vele, nem kell ennyire beszabályozni a gyerekek életét, szerintem ezzel csak rosszat teszel nekik.
2013. márc. 30. 20:39
 4/10 A kérdező kommentje:

nem szabályzom.

a nappali dolgok nem érdekelnek amint írtam.

de az esti fürdetés igen,mert tudom hogy mikor leteszem őket akkor utána alszanak reggelig szépen,és ilyenkor tudok fellélegezni kicsit,

2013. márc. 30. 20:41
 5/10 anonim ***** válasza:
87%

Hát pont ezt próbálom a férjemnek is elmagyarázni amit te sem értesz meg, hogy ha félórával elöbb vagy késöbb alszik egy gyerek néha vagy egy új rendszert kap sem lesz semmi baja töle.

Férjem szerint a gyerek 8-nál tovább nem maradhat fent, még akkor sem ha vendégek vannak.

Èn ebböl nem csinálok ügyet. Van napirend, ezt +-1 órával fel lehet borítani.

ìgy is úgy is átfogják aludni a gyerekeid.

Holnap tedd le 7 után 15 perccel, majd holnapután 7 után 30 perccel. Aztán egyszer eléritek a nyolcat megint.

2013. márc. 30. 20:48
 6/10 Jégtánc ***** válasza:
Tényleg nem kell ezt túlmisztifikálni.Sosem volt gond nálunk sem az óraátállással.
2013. márc. 30. 21:29
 7/10 anonim ***** válasza:
Az én gyerekeim is "magukat állítják"! Ahogy korábban világosodik, korábban ébrednek, este is jobban bírják. Ők nem nézik az órát, csak a világosság-sötétség változását érzik. Egyébként meg nem kell egyik napról a másikra 1 órával tolni mindent, elég 15 perceket, de szerintem néhány napon belül megoldódik minden! :)
2013. márc. 30. 23:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ne aggód túl a dolgokat 1-2 nap és átáll,én sosem izgultam ezen fiam szépen átállította magát,mondjuk amúgy sem hiszem hogy a nagyon szigorú napirend jó,ha 1 órával később alszik később alszik ennyi.
2013. márc. 31. 06:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Csináld úgy ahogy eddig, tehát fürdesd 8kor, ez a régi 7 óra, tehát nem fogják megérezni, aztán ha jön a jobb idő előbb világosodik, később sötétedik úgyis átállnak ahogy nekik jó. SOhanem csináltam nagy ügyet belőle, átállt magától mindig.
2013. márc. 31. 09:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Minden nap 15 perccel told a fürdetést. Pár nap és beállnak rá mindketten. Mondjuk én az átállás előtt el szoktam már ezt kezdeni, hogy ilyenkor ne legyen gond vele. Amúgy ez nekem is jót tesz, mert bizony nehezen viselem az óraátállítást felnőtt létemre!
2013. márc. 31. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!