Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A férjemnek elég különleges...

A férjemnek elég különleges családneve van. Ehhez milyen keresztnév illik?

Figyelt kérdés
Ne nevessetek, de a férjem családneve Retek. A Réka név nagyon tetszik nekünk. Szerintetek nagyon hülyén hangzana? Le se merem írni.

2013. márc. 29. 23:34
1 2 3 4
 21/36 anonim válasza:

Retek Anna

Retek Petra

2013. márc. 30. 03:41
 22/36 anonim ***** válasza:
Nekem tetszik.Tök mindegy milyen nevet adsz,úgy is Retek marad.Ha csúfolni fogják nem azt emelik ki Réka vagy Sára...nem hangzana hülyén,ez a neve és kész.nem kell túl lihegni
2013. márc. 30. 05:18
 23/36 anonim ***** válasza:
100%

Retek Boglárka Réka.

Szerintem nem gázos a név. A gyerekek minden nevet ki tudnak csúfolni, ha akarnak, a felnőtt meg csak nem ragad le egy vezetéknévnél. Ha igen, azzal meg nem kell foglalkozni.

2013. márc. 30. 07:46
 24/36 anonim ***** válasza:
39%

igen, annak a szellemi szintjét mutatja, aki csúfolódik. Csak tudod ez egy 6-8 éves gyereket nem hat meg. Egyik elkezdni, a többi megy utána. És a lányodat sem az fogja érdekelni, hogy te otthon mit mondasz neki, ha az iskolában 4-5 órán keresztül 'retkezik', 'retkes'-ezik.

ÉN SZEMÉLY SZERINT ezt nem hagynám. Sőt, a férjed is volt gyerek, átélte ugyan ezeket. Ha nekem ilyen nevem lenne, biztos nem erőltetném rá a gyerekemre, hisz nekem is nagy töréseket okozott volna gyerekkoromban

2013. márc. 30. 09:11
 25/36 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ez tök gáz hogy ezt javasoljátok neki néhányan hogy ne adja a férje nevét, mi van ha az övé se túl jó? Vannak ennél rosszabb nevek is plusz a férje nem tehet arról mi a neve meg gondoljatok már bele együtt élnek mindenki tudja mi apuka neve de a gyerek nem azt viseli, annyira még nem vagyunk lazák és felvilágosultak hogy ezt egy vállrándítással elintézzék az emberek, hanem majd kombinálnak, hogy biztos nem is övé a gyerek stbstb.

Az jobb lesz a kislánynak?

A Réka nevet hagynám a helyetekben és amiket írtak utána olyat keresnék ami egyszerű nem félreérthető nem extra és nem hoz ki vele semmi félreérthetőt. Mint a Viktória Annamária, de volt több jó is.

Nekünk is elég gáz nevünk van és igen lehet csúfolni is de a gyerekek olyan gázak tudnak lenni, hogy BÁRMIT csúfolnak igazából. Nekem teljesen köznapi nevem van semmi extra tényleg de volt egy bunkó osztálytársam az képes volt abból is gúnyt űzni úgyhogy ez nem ettől függ.

Egyébként még vissza a névre ez egy zöldség az egy másik dolog hogy más jelentés is ragadt rá.

Én sose bántanám meg a férjem ezzel hacsak nem ő ragaszkodik hozz vagy kéri tőlem.

2013. márc. 30. 09:30
 26/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez tök jó ötlet, amit már írtak előttem. Ha két keresztnevet adnátok, azok elvennék a Retek név élét.

Pl. Retek Anna Réka, vagy bármely más nevekkel. Nem olyan szörnyű ez, ne aggódj, csak egy jól csengő nevet kell találni mellé.

Megírod majd mit döntöttetek?

2013. márc. 30. 10:13
 27/36 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem a Retek Erika sokkal jobban hangzik, mint a Retek Réka, inkább azt adjátok neki.
2013. márc. 30. 10:30
 28/36 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nyugodtan adhatjátok neki a Réka nevet is ha asz tetszik. Mert ha csúfolják akkor sem a kereszt neve miatt. Tapasztalatból mondom. Engem is a vezeték nevem miatt csúfoltak és nem a keresztnevem miatt.
2013. márc. 30. 14:30
 29/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát, most megtetszett egy új név is: Retek Amanda Réka. Így megmarad a kecske és a káposzta is. Na hogy hangzik?
2013. márc. 30. 23:12
 30/36 anonim ***** válasza:

23-as vagyok.

Szerintem az Amanda nem megy a Rékához :-(. Én hagyományosabb nevet adnék a Réka mellé. Anna, Andrea vagy amit már írtam, a Boglárka.

2013. márc. 30. 23:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!