Név kérdés - sehogy sem tudunk megegyezni, a baba pedig már nem sokára megszületik. Ilyenkor mit lehet tenni? Mi az ésszerű megoldás?
37 hetes terhes vagyok, 2 hét múlva császároznak, de a gyerek nevét még mindig nem sikerült eldöntenünk.
Kisfiú lesz és egyszerűen nem találunk olyan nevet, ami mindkettőnknek tetszene. Ami a páromnak tetszik attól engem elkap a hányinger, ami pedig nekem jön be attól meg a férjem kaparja a falat.
3 utónévkönyvet végig bogarásztunk és az interneten is megnéztük szinte az összes Magyarországon anyakönyvezhető nevet, mégsem találtunk egy olyat ami mindkettőnknek tetszik.
Ilyen helyzetben mit lehetne tenni? Dobjunk fel egy érmét, írjuk fel cetlire és találomra húzzunk ki egyet vagy mi? Ő nem akar engedni, én már ajánlottam kompromisszumot is, de mégsem.. Patthelyzet.
Nekünk a férjemmel teljesen más az ízlésünk nevek terén. Én szinte hányingert kapok az Ő általa favorizált nevektől, teljesen elzárkózom előlük, Ő pedig utálja az én kedvenc neveimet.
Kisfiunk születésekor kompromisszum született. Kerestünk egy olyan nevet, amelyik mind a kettőnknek tetszett, és azt kapta a gyerkőc.
Kislányunk neve nehezebb volt, mert egyetlen egy olyan nevet sem találtunk, amelyikre mindketten azt mondtuk volna, hogy oké. Nagyon sokáig ment a vita, és én láttam rajta, hogy neki valójában tetszik az én nevem, de mivel a család nagyon ágált ellene, ezért Ő is beállt a sorba, és fújt rá. Amikor rákérdeztem mi a baja vele, csak annyit tudott mondani, hogy igazából semmi, tetszik neki, de túl ritka, túl kacifántos, ...... Amikor a szülésznő megkérdezte a baba nevét, én simán, gondolkodás nélkül rávágtam a kedvenc nevemet. A férjem nagyon hamar megbékélt, és ma már azt mondja, hogy jól döntöttem.
Ezek után úton a 3. babánk! Hogy mi lesz a neve? Már előre félek a névadástól, de akkor sem fogok engedni. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!