Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Név kérdés - sehogy sem...

Név kérdés - sehogy sem tudunk megegyezni, a baba pedig már nem sokára megszületik. Ilyenkor mit lehet tenni? Mi az ésszerű megoldás?

Figyelt kérdés

37 hetes terhes vagyok, 2 hét múlva császároznak, de a gyerek nevét még mindig nem sikerült eldöntenünk.

Kisfiú lesz és egyszerűen nem találunk olyan nevet, ami mindkettőnknek tetszene. Ami a páromnak tetszik attól engem elkap a hányinger, ami pedig nekem jön be attól meg a férjem kaparja a falat.

3 utónévkönyvet végig bogarásztunk és az interneten is megnéztük szinte az összes Magyarországon anyakönyvezhető nevet, mégsem találtunk egy olyat ami mindkettőnknek tetszik.

Ilyen helyzetben mit lehetne tenni? Dobjunk fel egy érmét, írjuk fel cetlire és találomra húzzunk ki egyet vagy mi? Ő nem akar engedni, én már ajánlottam kompromisszumot is, de mégsem.. Patthelyzet.

2013. márc. 28. 21:53
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Mi kiegyeztünk a két névben. A kitétel az volt, hogy tetsszen a másik választása, de így a két névvel mindenki megvalósíthatta az egyéni elképzeléseit is. A párom a Hannát szerette volna, ami nekem is tetszik, én az Elenát, ami szintén tetszett a páromnak is. De így mindenkinek igaza volt, és mivel az Elena túl közel esik a várható születésnaphoz, így tiszta sor, hogy a Hanna lesz az első név. Javaslom, hogy próbáljátok becézni a nevet, egyezzetek ki akár két keresztnévben, és majd meglátjátok, melyik illik majd rá. :)
2013. márc. 28. 23:05
 12/21 A kérdező kommentje:

#10, igen! Patrik, Attila és Richárd a férjem kedvencei, Benedek, Levente és Alex pedig az enyém! :)

Köszönöm szépen egyébként a válaszokat! Tudom, hogy nem gáz nevek és nem szúrnánk ki a gyerekkel ezek közül egyikkel sem, de nekem az első három valamiért nagyon nem tetszik (talán az Attila ami még bevállalható lenne:) a férjemnek pedig az utolsó három nem, de szerinte egyik sem vállalható... :)

2013. márc. 28. 23:27
 13/21 anonim ***** válasza:
én is a kizárásos módszert ajánlanám!semmi olyat ami valamelyikünknek nem tetszik.
2013. márc. 29. 02:12
 14/21 Babeli Zurzavar ***** válasza:
Levente Patrik, minden Levente nevu ismerosom jokepu, minden Patrik atlagon felul sikeres:-) jo valasztas akarmelyik lesz!
2013. márc. 29. 03:01
 15/21 anonim ***** válasza:
Mi is a kizárásos módszerrel "dolgoztunk", végül sikerült sok hónap alatt egy darab olyan nevet találni, ami legalább mindkettőnknek közömbös volt - azóta is hajtogatjuk, hogy 1. nahát mégis milyen jó választás volt 2. mi lesz, ha a második is fiú :)
2013. márc. 29. 07:38
 16/21 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, akkor ezek szerint az Attila neked is elfogadható. Akkor válasszátok azt, szép név nagyon és mostanában nem is annyira gyakori, mint a te kedvenceid. Esetleg második névnek adjátok a te kedvenceid közül az egyiket. (Első voltam újra :))
2013. márc. 29. 08:27
 17/21 anonim ***** válasza:
Mikor terhes lettem, legelőszőr a lány neveken kezdtünk el agyalni, mert a kisfiunknak már évekkel ezelőtt eldöntöttük, hogy a Patrik nevet adjuk. A lányok közül ugyanaz volt mint nálatok. Csak annyi kivétellel, hogy a párom nem választott neveket, csak az enyémeket hurrogta le:) A kezébe adtam egy naptárat, írja le mik tetszenek. Aztán az összes nevet (kb 5 volt) leírtuk egymás alá a vezetéknévvel együtt. Mind a 2 "csoportból" választottunk 1-1-et. Mivel ezekután is harcolt az én általam kiválasztott név ellen (és fordítva is), megbeszéltük hogy 2 keresztneve lesz. Azt, hogy melyik kerüljön előre, ugyanígy választottuk ki, leírtuk a vezetéknevet plusz a 2 keresztnevet, majd a keresztneveket megfordítva is leírtuk. Kimondattam vele párszor és végül mind a ketten simán rámondtuk az egyikre az áldást. Úgy illettek össze. :) Különben mi ezen hónapokig törpöltünk. Végülis kisfiunk született :) De a kislány név is megvan már:) Talán nektek is működhet. Ha meg próbáltátok már ezt a verzíót is (hidd el, sokat jelent leírva a vezetéknévvel-látva) akkor üljetek le újra egy könyv elé és írjátok ki ami tetszik. Külön-külön. Lehet, hogy lesz olyan név amit mind a ketten felírtatok! Szép napot:) Majd írd meg ha döntöttetek:)
2013. márc. 29. 08:48
 18/21 anonim ***** válasza:
Mi is a kizárásos módszerrel keressük a nevet! (amit az első leírt)
2013. márc. 29. 09:21
 19/21 anonim ***** válasza:

Úgy kezdeném, hogy a 6 név közül egyik sem. Nem mert nem szépek, hanem mert ezeken megy a vita.

Örök tüske marad(hat), ha a győztes innen kerül ki.

Külön-külön írjátok ki az összes elfogadható nevet, amit el tudtok képzelni. Aztán egyeztessetek. Amik minkettőtök listáján szerepeltek, pontozzátok őket. Amelyik a legtöbbet kapja, de egyikőtöktől sem a minimumot, az a nyerő :)

2013. márc. 29. 09:21
 20/21 anonim ***** válasza:
Leírom nálunk hogy volt. Mi megegyeztünk az elején, hogy ha lány ő ad nevet, ha fiú én,de azért a másiknak is van beleszólása. A lány nevet nagyon hamar,még az első trimeszterben megtaláltuk, a fiúkkal még gondok voltak, mert én az álom neveimből nem engedtem (ez az Attila, Krisztán, Tamás volt) Végig abban a hitben voltunk, hogy lány lesz (uhn nem mutatta magát) aztán befektettek a kórházba és a 37. héten kiderült, hogy fiú... Na jöttek a bajok, a szülés bármikor beindulhat, de nevünk nincs. Végül párom is válsztott neveket, nem tetszettek, aztán egyszer csak valahonnan jött egy név, annyira nem volt a kedvencem, de legalább egyikünk se fujjogta le, hanem közömbös volt. Másodiknak meg én adtam a kedvenc neveim közül, így végül Levente Attila lett :)
2013. márc. 29. 10:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!