Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 2 éves lányomat hogyan bírjam...

2 éves lányomat hogyan bírjam rá, hogy beszéljen?

Figyelt kérdés
2013. márc. 26. 09:06
 1/8 anonim válasza:
Szia.Nem rávenni kell,hanem nagyon sokat foglalkozni vele.
2013. márc. 26. 09:08
 2/8 A kérdező kommentje:
az megvan, de nem beszél
2013. márc. 26. 09:09
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem kell sehogysem rábírni. Minél görcsösebben akarod, hogy beszéljen, annál inkább nem fog. Nem kell erőltetni ezt a témát, nincs lemaradva semmiről. Vannak gyerekek, akik már nagyon korán elkezdenek beszélni, vannak, akik meg nagyon későn, de 4 éves korukig teljesen egy szinten lesznek. Lehet, hogy csak fél év múlva kezd el beszélni a lányod, de akkor már szépen, tisztán, érthetően, nála épp ki fog maradni az a korszak, amikor csak egy-egy szót használ, vagy szótagokat.
2013. márc. 26. 09:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Amúgy a beszédfejlődésnél szerintem nagyon sokat számít az is, ha sokat van közösségben (bölcsi) és te is sokat beszélsz, mesélsz neki, mondókázol, énekelsz. Erőltetni semmiképpen sem szabad, mert pont az ellenkezőjét fogod elérni.
2013. márc. 26. 09:18
 5/8 anonim válasza:
próbálj meg nagyon sokat mondókákat vagy különböző játékokat játszani.Pl: a dombontörik a diót.Ezt a gyerekek szeretik,és mikor a csüccshöz értek ő is lecsücsül,és fogja mondani ha sokszor játszátok a végén hogy csüccs.A gyereknek mindig akad valami gondja,akár lelki eredetű is.nekem is van három,de már nagyobbacskák.:) ha valami nem ugy megy valamelyiknek,azt tudom hogy változtatni kell rajta.legyen példa magataertási problém.Az lehet sokmindentől,sokszor a szülők hozzáállása miatt is.És én ilyenkor magamon változtatva teljesen más-más eredményt láttam a gyermekeimen.Te is változtass.Ne kényeztesd.Ne legyél szigorú.Nagyon sokat mutass neki.Mindent.Hiszen a gyerek érdeklődő.Játsz vele hogy ne unja magát.Stb
2013. márc. 26. 09:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Szombaton volt 2 éves a lányom és ő sem beszél. Szavakat mond már, de nem szép a kiejtése, viszont mindent megért és minden másban előre jár. Dokink szerint nem kell aggódni, a kettő együtt nem megy. Vagy a mozgás, vagy a beszéd fejlődik kiemelkedően, ne erőltessem. 3 éves korig be fog indulni. Ha nem, akkor kell megoldást keresni.
2013. márc. 26. 09:34
 7/8 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is 2 éves, de csak kapkodjuk a fejünket, mi mindent megjegyez és mond ki tisztán. Őrá a sok daléneklés volt hatéssal, aztán megunta a repertoáromat (pedig igyekeztem). Jöt a netem a gyerekdalok.hu, ott látta is, amit énekelnek, imádta.Karácsonyra kapott dalos és karis cd-t, szerintem ez a legjobb megoldás, mert nem ül mereven a képernyő előtt, közben játszik. Látom , a szép karácsonyi dalok meg is nyugtatják. Most Babóca meséket is néz, és mindig kéri is, talán mert egyre többet megjegyez, megért belőle. És idéz is. Szerintem nem kell elzárkózni bizonyos mennyiségű tévézéstől , netezéstől.
2013. márc. 26. 10:28
 8/8 anonim ***** válasza:
Nemsokára 2 éves lesz a lányom és nem beszél. Hozzá fejlesztő jár. Azt mondta, hogy az ugrálás (ugráló állaton, labdán, stb) és a hintázás segítheti a beszéd megindulását. Eröltetni felesleges. Nálunk is úgy kezdődött, hogy egyszer csak odament egy kutyás játékhoz amit talán még életében nem nézett meg itthon, és azt mondta, hogy vau-vau. Hát könnybelábadt a szemem. Azóta sem mondott ki rendes szavakat, de ezek az állathangok és hangutánzók legalább már elég jól mennek neki.
2013. márc. 26. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!