Sosem értettem! Miért mondják így?
24 hónapos a kislányom,(vagyis 2 éves!)
6750 gramm a kisfiam vagyis (6 kiló 75 dkg!)
miért kell ezt bonyolítani grammokkal,meg hónapokkal?
az én kislányom 3 éves múlt..most mondjam azt hogy 36 hónapos? kicsit hülyén néznének rám.
meddig kell így számolni? nem mindegy hogy gramm,vagy kiló?
vagy hogy hónap vagy év?
sztem csak megszokás kérdése...gondolom mikor csecsemőként a grammok is számítanak, akkor ragad ránk ez..:-)
Nekem 2,5 éves múlt a lányom, mostanában mondom csak így 2 éves koráig én is hónapokban és grammokban gondolodtam..:)
de most már 2,5 éves, és 13 kg, így mondom..:-))
oké köszi :)
nekem viszont nem áll a számra valahogy..
nekem maradnak a kilók és az évek,és a hónapok.
Én másfél éves koráig mondtam hónapot, de pl mikor 1 éves lett nem azt mondtam , hogy 12 hós, hanem hogy egy éves. Aztán másfél éves korától már csak 2 éves lesz, 3 éves stb...
A súlyánál mg olyan 10 kg-ig mondtam grammokban, mert akkor elég sokat mérték, mindig tudtam "pontosan" utána már csak 11 kg, 12 kg 15 kg stb.
Szerintem is megszokás, ennyi az egész. Amúgy nem érzem bonyolultnak sem a kilós, sem a grammos megnevezést, mindkettőt lehet érteni.
Amúgy élő szóban kevésbé szoktak így fogalmazni, de itt írásban inkább előjön.
Én amúgy kb. másfél éves koráig hónapokban mondtam az életkorát (az 1 évet viszont én sem 12 hónapnak mondtam), és kb. fél éves korig számoltam inkább grammban, de ha valaki kérdezte hány kiló, akkor kilóban válaszoltam.
én senkit nem pontoztam le
egyébként ennek a pontozásnak csak a toplista helyezés miatt van lényege--
példának okáért:
kérdeztem még régebben hogy hány éves ez a gyerek?
erre mondta az illető hogy x hónapos..és nem győztem számolgatni magamban hogy akkor az mennyi is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!