Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sosem értettem! Miért mondják...

Sosem értettem! Miért mondják így?

Figyelt kérdés

24 hónapos a kislányom,(vagyis 2 éves!)

6750 gramm a kisfiam vagyis (6 kiló 75 dkg!)

miért kell ezt bonyolítani grammokkal,meg hónapokkal?

az én kislányom 3 éves múlt..most mondjam azt hogy 36 hónapos? kicsit hülyén néznének rám.

meddig kell így számolni? nem mindegy hogy gramm,vagy kiló?

vagy hogy hónap vagy év?

2013. márc. 23. 22:08
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%

sztem csak megszokás kérdése...gondolom mikor csecsemőként a grammok is számítanak, akkor ragad ránk ez..:-)

Nekem 2,5 éves múlt a lányom, mostanában mondom csak így 2 éves koráig én is hónapokban és grammokban gondolodtam..:)

de most már 2,5 éves, és 13 kg, így mondom..:-))

2013. márc. 23. 22:13
 2/16 A kérdező kommentje:

oké köszi :)

nekem viszont nem áll a számra valahogy..

nekem maradnak a kilók és az évek,és a hónapok.

2013. márc. 23. 22:16
 3/16 anonim ***** válasza:
52%
kb fél éves koráig valamiért én is grammban számoltam azt hiszem azért,úgy egyszerűbb volt lemérni,hogy mennyit evett meg hízott,ugye a védőnőnél.Hónapokat ha nagyon pontosan kellett megmondani számoltam úgy,kb 1,5 éves koráig,áprilisban lesz 2 éves,és általában ha megkérdezi a korát ezt mondom de pl dokinál számított a hónap így azt mondtam.Nem értem amúgy én sem,hogy kerek számoknál,miért hónapoznak,vagy idősebb babánál miért grammoznak,szerintem túl bonyolítják.
 4/16 anonim ***** válasza:
73%

Én másfél éves koráig mondtam hónapot, de pl mikor 1 éves lett nem azt mondtam , hogy 12 hós, hanem hogy egy éves. Aztán másfél éves korától már csak 2 éves lesz, 3 éves stb...

A súlyánál mg olyan 10 kg-ig mondtam grammokban, mert akkor elég sokat mérték, mindig tudtam "pontosan" utána már csak 11 kg, 12 kg 15 kg stb.

5/16 A kérdező kommentje:
na meg valljuk be,amúgy sem vagyok jó matekból :)
2013. márc. 23. 22:19
 6/16 anonim ***** válasza:
35%
hűha pontozni kell,mert szuper élvezet nyomkodnia pirosat.....,szánalom ami itt megy komolyan kiszedhetnék ezt a funkciót mert értelme nincs
2013. márc. 23. 22:21
 7/16 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem is megszokás, ennyi az egész. Amúgy nem érzem bonyolultnak sem a kilós, sem a grammos megnevezést, mindkettőt lehet érteni.

Amúgy élő szóban kevésbé szoktak így fogalmazni, de itt írásban inkább előjön.

Én amúgy kb. másfél éves koráig hónapokban mondtam az életkorát (az 1 évet viszont én sem 12 hónapnak mondtam), és kb. fél éves korig számoltam inkább grammban, de ha valaki kérdezte hány kiló, akkor kilóban válaszoltam.

2013. márc. 23. 22:25
 8/16 A kérdező kommentje:

én senkit nem pontoztam le

egyébként ennek a pontozásnak csak a toplista helyezés miatt van lényege--

2013. márc. 23. 22:26
 9/16 wartburg353s ***** válasza:
66%
Nekem valahogy az agyam se áll át a grammokra meg a hónapokra. Talán mert a fiam pont 4 kilóval született. Valahogy ezt jegyeztem meg, nem azt, hogy 4000 gramm. A hónapokkal meg úgy voltam, hogy inkább mondtam, hogy 1 éves múlt, mint hogy 13 hónapos. Persze, amíg csak hónapokban lehet mérni, abban számoltam.
2013. márc. 23. 22:27
 10/16 A kérdező kommentje:

példának okáért:

kérdeztem még régebben hogy hány éves ez a gyerek?

erre mondta az illető hogy x hónapos..és nem győztem számolgatni magamban hogy akkor az mennyi is..

2013. márc. 23. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!