Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gondolkozok rajta, hogy...

Gondolkozok rajta, hogy hordozókendőt vegyek, de annyira bonyolultnak tűnik! Egyszerű megtanulni? Ha rosszul csinálnom, kieshet a gyerek vagy megfulladhat?

Figyelt kérdés
Azt hallottam, hogy megnyugszik a gyermek a hordozókendőben és erősebb is a kötődés, de félek, hogy többet ártok, ha nem vagyok elég magabiztos.

2013. márc. 23. 10:32
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó: akkor aki megkötötte neked, cseppet sem nevezhető "gyakorlottnak".

Ha jól kötöd be a babát, nem érzed azt, hogy túlságosan lóg, szépen hozzásimul a testedhez.

Ha nyöszörög, lehet, hogy vágja a combját a kendő, vagy túl szoros, igazgatni kell, hogy megfelelő legyen.

Vagy egyszerűen csak nem fáradt/túl fáradt.

2013. márc. 24. 07:40
 12/13 anonim ***** válasza:
86%

Én még soha nem hallottam, hogy a kendőben hordozás miatt fulladt volna meg egy baba! Akkor már rég betiltották volna!

Pár éve még létezett egy bizonyos fekvős kenguru. Na abban bizonyítottan megfulladt egy baba és be is tiltották utána!

2013. márc. 24. 09:24
 13/13 anonim ***** válasza:
90%

A fulladásos esetek egy bizonyos tipusú "babzsákban" történtek, helytelen használat mellett. Fekve hordozták benne a kicsiket, akiket így semmi nem tartott vissza az összecsuklástól, attól, hogy az álluk a mellkasukhoz szoruljon, illetve az összecsuklás miatt a rekeszizomnek sem lehetett helye tágulni...

nem is ajánlott a kicsiket fekve hordozni, éppen ezek miatt, plusz még fekve nem egyormán terhelődnek a csípői, a gerince.... Linkelek róla egy irományt: [link]

Nem bonyolult megtanulni:), és tényleg érdemes elmenni tanfolyamra vagy egyéni tanácsadást kérni. Ha a hosszú szövött kendős megoldás elsőre nehéznek tűnik, akkor még mindig ott a karikás kendő, újszülött kortól lehet biztonságosan használni, nagyon könnyű helyesen megtanulni:).

2013. márc. 24. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!