Két hónapja nem látta a 9 hónaposom a nagyszülőket, meg fogja most ismerni őket?
Nem értem, minek jöttök ide fujjogni???
Nincs jobb dolgotok? Hidd már el, hogy megismerte...
"Megismerte őket:) az igaz, hogy először nagyon tartózkodó volt, de percről percre barátkozott meg a helyzettel"
Az én 7 hónaposom pont így viselkedett tegnap az unokatesóm családjával. Szerinted megismerte őket? Még soha nem találkoztak.
3 hónaposan Már emlékszik a napi rendszeresen visszatérő eseményekre, mint például a fürdés. Emlékszik néhány közeli hozzátartozóra is, akivel minden nap találkozik, például Apa, vagy a testvér.
6 hónaposan Emlékszik azokra a személyekre és helyekre, amiket rendszeresen, legalább heti egy alkalommal lát. Kezd kialakulni nála a tárgyállandóság fogalma is: ha leesik a játéka, akkor keresni kezdi ott, ahol leesett.
9 hónaposan Ha sok ember veszi körül, felismeri az idegeneket az ismerős arcok között és megrémülhet. Nagyjából 3-4 hétre emlékszik vissza a korábbi hetek történéseiből, így előfordulhat, hogy a múlt hónapban járt valahol és a következő hónapban nem ismeri fel a helyet. Visszaemlékszik olyan helyekre is, ahol kellemetlen élmények érték, például az orvosi rendelőre akkor is, ha 2-3 hónapja járt ott utoljára.
1 évesen Tudja, mi hol van a lakásban, eligazodik a szobák között, néhány szekrénynek a tartalmát is tudja anélkül, hogy előre megnézné. Visszaemlékszik dalokra, mondókákra és a hozzájuk tartozó mozgássorra.
Szégyelljétek el magatokat mélységesen.
Ide jártok kötekedni...szánalmas...
a kérdést töröltem, már nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!