Rongyi körkérdés? Milyen alvós rongyija van a gyereketeknek, hol vettétek, mennyi idős korától alszik vele?
Szia!
A nagyobb lányomnak DM-es macis rongyija van. kb. 3 hónaposan kiválasztotta vagy három másik közül, azóta annyira ragaszkodik hozzá, hogy még az oviban is azzal alszik csak el, sajnos szopja az ujját, közben markában szorongatja a macikát... most 4,5 éves. kb. 2-3 éves kora közt eléggé kiakasztó volt, hogy álló a nap a dögöt kerestük, mert játék közben lerakta valahol, de valami lehetetlen helyeken került elő, mi kerestük apával, ő meg visított mint a malac, nagyon untam.... MOst már csak alvásnál kerül elő.
A kisebb lányomnak még a kórházba amit vettem vékony, de puha,kissé szőrös takarót, azt kezdte el csócsálni, hát el kellett volna vennem tőle akkor... Azóta van másik is, az első fel lett darabolva, hogy több legyen belőle, fertőtlenités-mosás két-három naponta, és rettegek, hogy mikor lesz vmi baja a szőröktől, de 2,5 éves, és még nem lehet tőle elvenni egyszerűen...
MOst várom a harmadikat, és nem vagyok egy cumi párti (bár tény, hogy a lányoknál is megpróbáltam, de nem kellett nekik), inkább bepróbálkozom majd a cumival, mint ezek a rongyok....
A nagynak textil pelusa volt, kiscsoportos koráig azzal aludt, sokáig a csücskét is csócsizta :)
A kicsi 2-3 hónaposan az anno a nagynak vett C&A-s zöld plüss cicás kendőre kattant rá, de 10 hónapos korában elhagytuk :(
Mivel 3 évvel azelőtt vettem, persze sehol sem lehetett már kapni. Így 2 kemény nap után, amikor már konkrétan az ördöggel is lepaktáltam volna egy ugyanolyan cicáért, kínomban elmentünk a C&A-ba és választott magának egy újat, egy narancssárga plüss Tigris rongyit, amiből persze utána rögtön beszereztem még1-et :)
Ez már 2,5 éve volt, azóta is elválaszthatatlan barátok a Tigivel, ahogy ő hívja. Egyszer 1 ideig nem találtuk, így elővettem neki a másikat, majd amikor meglett az elkóborolt is, már nem akarta visszaadni a póttigit, úgyhogy már 2-vel alszik :) Persze lehettem volna erélyesebb és szigorúbb, de nem akartam.
Ja és van már egy csomó Tigrises plüssállata, párnája stb, akik mind ott alszanak vele, így esténként mindig létszámellenőrzés van :)
célszerű több darabot venni, mert ha elvész, megáll forogni a világ, én kaptam már Fb-on is köremilt az ország másik végéből, rongyivadászó anyuka kérte a segítséget:-) ("amióta nincs Nyuszi, nincs alvás sem")
Köszönöm mindenkinek a választ,azt vettem észre h mindenki aki használt, mekkora szeretettel írt róla, pedig nem is ti alszotok vele. 1 hónapos lányomnak választottam most egyet, tényleg rákattanós a dolog, vagy megszereti vagy nem, remélem hamar kiderül, nehogy kivonják a forgalomból mielőtt tartalékolok, másik lányomnak elővigyázatosságból 3db DM-es Brekije van, volt már h kisegített minket is a tartalék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!