Igaz hogy a baldachin veszélyes?
Figyelt kérdés
Uncsitesóméknál levetette a védőnő mert megfulladhat a baba. Pedig már én is megvettem. 30 hkm2013. márc. 20. 21:17
11/18 anonim válasza:
Minek kockáztatni egy ilyen ostobaság miatt?
12/18 anonim válasza:
Nem kell belelógatni a kiságyba, az a rácsokon kívül van. És mi a árnyékolásra használtuk amikor ő már aludt, mi pedig még ébren voltunk. (egy szobában volt velünk) Mindkét gyerekem túlélte.
13/18 anonim válasza:
Nekem is fent van még a baldachin, kisfiam 14 hós lesz.
Na az ilyen paramamiktól rosszul vagyok, már miért fulladna meg??? Jesszus. Nem betakarva van a baba feje azzal, hanem a rácsokon kívül van.
Ennyi erővel a babakocsi kupolája alatt is megfulladhat, mert a baba feje fölött van??
14/18 anonim válasza:
Az utcán van légmozgás, a szobában nincs.
15/18 anonim válasza:
Az IKEA üzletnél történt,hogy az egyik terméküket,nevezetesen a baldachin behúzta a baba a kiságyba és a nyaka köré tekeredett. Szerencsére baleset nem történt belőle,de a terméket visszarendelték.
Ha biztonságosan rögzíted,nem lehet belőle baj,a gyermeknek nem azért veszélyforrás,mert nincs a szobában légmozgás...Tedd biztonságossá a kiságyat és nem történhet baj. Jó babavárást!
16/18 A kérdező kommentje:
köszi de egy éves ez a kérdés és lassan a gyerekem is :) és van baldachinunk de nem találom veszélyesnek
2014. márc. 21. 18:10
17/18 anonim válasza:
Ha Veszprém környékén van valakinek megunt baldahinja, akkor írjon rám, szívesen megvenném.
18/18 anonim válasza:
A baldachint azért tiltotta a védőnő, mert a levegő nem áramlik tőle. Ez azért fontos, mert a baba szervei csecsemőkorban még "tanulják" a működést, így van a légzőszervekkel is.A baba agya még nem tud reagálni arra, hogyha kevesebb oxigén van a levegőben, akkor reflexszerűen mélyebb levegőt vegyen. Ezért oxigénhiányos környezetben megfulladhat. Ezért sok szakember a rácsvédőt sem javasolja. Nem szabad telepakolni a baba körül az ágyat. A hirtelen csecsemőhalál még ma is jelen van a csecsemők körében, nagyon oda kell figyelni rá. Csak mert nem volt ismerősöd, akivel megtörtént, vagy mert megúsztad, nem szabad másokat felelőtlenségre bíztatni. Természetesen nem azt mondom, hogy semmi ilyesmi kiegészítőt ne használjon a szülő, csak egyszerűen figyeljen oda a levegőáramlásra. Én is rendeltem egy szép, plafonra függeszthető baldachint, de nem fedem le vele a kiságyat, szinte csak a falnál lesz, a babát messzebb altatom, és idővel, ha nem tartom biztonságosnak, leveszem. Ha valaki használ ilyet, érdemes gyakrabban szellőztetni, odafigyelni a levegőmozgásra. A leendő anyukáknak meg javaslom a babaelsősegély tanfolyamot, illetve az alapos tájékozódást a témával kapcsolatban. Felelőtlenség azt mondani más szülőknek, hogy ne foglalkozzanak a csecsemőhalállal, meg hülye a védőnő, mert a levegőáramlás nem fontos. Esetleg egészségügyi végzettsége van, hogy felülírja a szakember igen fontos tanácsát? Nem akarok heves vagy sértő lenni, de az leszek, az ilyen embernek nem kellett volna gyereket vállalnia, mert semmilyen felelősségtudata nics, és nagyon buta. A buta emberek a legmagabiztosabbak! Szóval a lényeg, baldachin, vagy nem, bármilyen kérdésben, járhatok utána, és mérlegeljetek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!