Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Melyik évből fogják számítani...

Melyik évből fogják számítani a gyedet?

Figyelt kérdés

2009 dec végén fogok szülni, utánna 6 hónapig Tgyás-on leszek. Kb júniusig. Onnantól kezdve szeretnék gyeden lenni. Melyik év alapján fogják számítani a gyedemet? 2008 v 2009? Azt tudom hogy a Tgyást a 2008év alapján, de a gyedet már 2010-ben fogom igényelni, akkor a 2009-es évet veszik figyelembe? Folyamatos munkaviszonyom volt 2005óta a cégnél.

köszönöm a segítséget.

2009. szept. 16. 09:54
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia.Én 2008-ban szültem,és nekem a Tgyás-t,a 2007-es a Gyed-et viszont már a 2008-as fizumból számolták ki,jól meg is szívtam,mert abban az évben csak 1.5hónapot dolgoztam(a többi táppénz volt),és így több mint 10ezer forinttal kevesebbet kaptam,ha te dolgozol végig akkor nem lesz sokkal kevesebb a Gyeded:).Kérdésedre válaszolva,igen már a 2009-es év alapján számolják ki a Gyedet.

Üdv.1éves manó anyuja

2009. szept. 16. 11:19
 2/3 anonim ***** válasza:
A táppénzt nem számítják bele a gyed számításába, nem attól kevesebb a gyed. A gyedből vonnak járulékokat, a tgyásból pedig csak adót.
2009. szept. 18. 07:56
 3/3 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Nem is azt írtam,hogy beleszámit a táppénz és igen tudom,hogy vonnak belőle járulékokat is,nekem a 1.5hónapból számolták ki a gyedet amit 2008-ban dolgoztam.Azért írtam,hogy megszívtam,mert én is azt hittem,hogy a 2007-es bérből számolják,de ez csak a Tgyás-ra volt igaz,akkor egész jól kapnék,de így jóval kevesebb mint az első 6hónapban.
2009. szept. 18. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!