Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miből fogják számítani a...

Miből fogják számítani a tgyást, gyedet?

Figyelt kérdés

2010.01.12-én született meg első gyermekem, vele 2012.01.12-ig vagyok gyeden. tgyás, gyed alapja br. 90.000 Ft volt, így a gyedem kb. 55.000 Ft. ha 2012. július után születik meg a második, akkor a gyás alapja marad a 2011-es gyedem, a gyed alapja pedig a 2012-es gyesem lenne? Ha 2012 januártól lemondok a gyesről és bejelentetem magam, akkor jobban járnék a gyednél? lehetséges ez?

hozzáértők írjanak

2011. jún. 7. 14:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha 2012 július után születik meg a második baba, akkor menj gyes helyett táppénzre, így a gyed alapja ugyanaz lesz, mint az első babánál.

Mindenképpen jobban jársz, ha nem vagy gyesen, mert csak akkor a minimálbér az ellátások alapja, ha az igénylést megelőző évben 67 hónapot meghaladóan vagy gyesen. Ha nem vagy gyesen, akkor két lehetőség van, vagy meglesz 180 bérezett napod, és az alapján számolnak, vagy nem lesz meg, de azért mert gyedben, tgyásban táppénzben részesültél, akkor meg az előző ellátás alapja lesz az alap.

2011. jún. 7. 14:35
 2/3 A kérdező kommentje:
az a baj hogy felszámolás alatt áll a cég, nem tudom, hogy mehetek e táppénzre, de gondolom igen hisz még aktív gyeden vagyok, mert védettség van. gondoltam valahogy bejelentetem magam 180 napra és július utánra várnám a babát.
2011. jún. 7. 15:14
 3/3 anonim ***** válasza:
Az jó, ha bejelented magad valahová.
2011. jún. 7. 15:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!