Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért akarhat valaki gyereket?

Miért akarhat valaki gyereket?

Figyelt kérdés

Elnézést h ezt a valószínűleg, sablonos kérdést teszem fel.

De nem igazán értem a dolgot.

Lehet azért mert 24 F vok. Mindenesetre érdekelne mások motivációja. Mert én még semmit nem érzek ezzel kapcsoltban.

Köszönöm a válaszokat.

2013. márc. 15. 23:30
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ösztönösen bennünk van, hogy segítsük a fajfennmaradást. Nekem van gyermekem, de őszintén szólva, fogalmam sincs, hogy miért akartam gyereket. De most már tudom, hogy nem tudnék nélküle létezni.
2013. márc. 15. 23:32
 2/8 anonim ***** válasza:
Egyszer csak elkezd motoszkalni benned, hogy szeretnel gyereket, ami naprol napra erosebb lesz, s vegul elfolythatatlan vagyat fogsz erezni egy gyermek utan. Legalabb is nokent ez tortent velem. Egyszeruen csak akartam, hogy szerethessem, hogy szeressen.
2013. márc. 15. 23:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Ösztönös. Minden élőlénynek a legalapvetőbb célja a szaporodás, hogy a génállományát tovább örökítse ezzel biztosítva a fennmaradását.
2013. márc. 16. 00:33
 4/8 anonim ***** válasza:

Nalam is valami oszton hajtott, mert igazabol nem akartam. De ellenallhatatlanul hajtott vmi elore. Nem tudom megmagyarazni, magam sem ertettem, mert amugy meg nemigazan hianyzott nekem egy gyerek az eletembol.

Ez egy elemi oszton, foleg noknel. Egyszeruen jon, akar akarja vki, akar nem. Furesz.

2013. márc. 16. 00:37
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én 24 évesen már együtt jártam a férjemmel. eszem ágába sem jutott gyerekben gondolkozni, de neki végképp nem. Persze tudtam, hogy később majd szeretnék, ez ösztönös, szerintem a nőknél ez jobban működik, mint a férfiaknál.

Mikor már 1-2 éve együtt voltunk, idegesítő volt, hogy mindig mindenki megkérdezte, mikor házasodtok össze, mikor lesz már gyerek! Nem kapkodtuk el a dolgokat. Ha visszagondolok én 24 évesen még gyerek voltam, nem biztos, hogy jó lett volna, ha akkor odacsöppent volna egy gyerek.

Eljött az az idő, amikor a férjem magától hozta szoba, hogy most már nem lenne baj egy baba. Gondolom, benne akkorra érett meg ez a gondolat, mindketten 30 évesek voltunk, mikor az első baba született( azóta van 3!).

Nekünk jobb így, magától alakultak a dolgok, mindenkinek máskor jön el az ideje, nekem 30 évesen nőtt be a fejem lágya.

Szerintem természetes, hogy most még így érzel, de ez majd idővel változni fog neked is.

A motiváció? Az ösztönön kívül?

Szerintem jó esetben az a motiváció, ha valaki együtt él egy tartós kapcsolatban, és annyira szereti a másikat, hogy kapcsolatuk magasabb szintre lépése lesz a közös gyermek vállalása, ami már életre szóló felelősséget, közös felvállalást jelent, már nem csak az egyéni vágyak kielégítése a cél, hanem családdá alakulás, jövőtervezés, a gyermekek jövőjének biztosítása stb.

2013. márc. 16. 07:07
 6/8 anonim ***** válasza:

Végső soron mindig a legfőbb ok, a szerelem kiteljesedése. (Ha más az indok, akkor ott baj van: ha azért, hogy ne kelljen dolgozni, ha azért, hogy megtartsa a férjét/feleségét, ha azért, mert a szülei, már úgy szeretnének unokát, ha azért, mert a munkájában nem érzi kiteljesedettnek magát, stb... akkor a gyerek meg fogja érezni ezt, hogy valamilyen ürüggyel jött a világra és az nem jó)

Érezni fogod ha eljött az idő, nem kell siettetned

2013. márc. 16. 07:31
 7/8 anonim ***** válasza:
Érzéseket hogy lehetne szavakkal megmagyarázni? A szerelmet is csak közhelyekkel lehet, a vágyat is, a hiányt is... ez is ilyen. Ha megérzed, tudni fogod, hogy "ez az". Addig mondhat bárki, bármit.
2013. márc. 16. 09:04
 8/8 anonim ***** válasza:
Az ember egy idő után többet szeretne az életétől, mint dolgozni, enni, aludni -számomra legalábbis nem életcél, hogy csakis a saját igényeim kielégítése lebegjen előttem. Érzelmileg olyan sokat kapsz a gyermekedtől, olyan bizalmat és totális elfogadást, amit senki mástól nem kaphatsz.
2013. márc. 16. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!