Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is kevés Gyedet kapott, most?

Más is kevés Gyedet kapott, most?

Figyelt kérdés

Eddig 74000ft kaptam ami szintén semmire nem elég ,de most azt hittem agyvérzést kapok 66000ft kaptam!!

Barinőm mondta ő is 10.000ft val kevesebbet kapott ,mert febr 28 napos volt!!!

És az a borzasztó az egészben hogy a kisfiammal mikor itthon voltam 4,5 évvel ezelőtt pont ugyan ennyit kaptam!!

Iszonyu ez a kormány ennek takarodnia kellene már de nagyon gyorsan ,és akkor válaljunk gyereket ,ja mire?!!

2013. márc. 13. 20:03
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Első vagyok! Én is 66 ezer Ft gyedet kaptam, tehát egyforma a gyedünk. De én számítottam is rá, 2010-ben is kevesebbet kaptam februárra az első gyerekemmel. Tény, hogy jó pár évvel ezelőtt a gyed a fizetés 80%-a volt, de örüljünk, hogy még 70% és nem csökkentették tovább, mert még az is előfordulhat, hogy lecsökkentik 60%-ra, mint a táppénzt.

Külföldi országokban sem fenékig tejfel az élet. Angliában, ha még úgy van, a szülés után 6 hétig kapod a fizud 90%-át, majd 33 hétig kb. 120 fontot, nem tudom ez még annyi-e. Ekkor a babád kb. 9 hónapos. Aztán visszamehetsz dolgozni. Aztán ha a baba elmúlt 1 éves és nem mész vissza dolgozni, akkor bármikor kirúghatnak. Kapod még a child benefitet, ami talán a mi családi pótlékunkkal egyezik meg. De hiába keresel háromszor annyit, mint itthon, a bölcsőde is háromszor annyiba kerül. Tehát, ha azt nem tudod kifizetni és otthon vagy a gyerekkel mindenféle jövedelem nélkül, csak apa keresete van, ami mondjuk átlagkereset, akkor nagyon nehezen élsz meg belőle. Mert nagyon, nagyon jó munka kell ahhoz, hogy apa eltartson. A középréteg ott is tengődik csak.

Magyarország még kiememlkedik a családtámogatások közül, csak az állam azt nem veszi észre, hogy az árak és infláció emelkedésével a fizetésünk nem emelkedik. De ahogy észrevehettük a gazdag egyre gazdagabb lesz, a szegény meg egyre szegényebb és ez mindenhol így van!

2013. márc. 14. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!