Más is kevés Gyedet kapott, most?
Eddig 74000ft kaptam ami szintén semmire nem elég ,de most azt hittem agyvérzést kapok 66000ft kaptam!!
Barinőm mondta ő is 10.000ft val kevesebbet kapott ,mert febr 28 napos volt!!!
És az a borzasztó az egészben hogy a kisfiammal mikor itthon voltam 4,5 évvel ezelőtt pont ugyan ennyit kaptam!!
Iszonyu ez a kormány ennek takarodnia kellene már de nagyon gyorsan ,és akkor válaljunk gyereket ,ja mire?!!
Első vagyok! Én is 66 ezer Ft gyedet kaptam, tehát egyforma a gyedünk. De én számítottam is rá, 2010-ben is kevesebbet kaptam februárra az első gyerekemmel. Tény, hogy jó pár évvel ezelőtt a gyed a fizetés 80%-a volt, de örüljünk, hogy még 70% és nem csökkentették tovább, mert még az is előfordulhat, hogy lecsökkentik 60%-ra, mint a táppénzt.
Külföldi országokban sem fenékig tejfel az élet. Angliában, ha még úgy van, a szülés után 6 hétig kapod a fizud 90%-át, majd 33 hétig kb. 120 fontot, nem tudom ez még annyi-e. Ekkor a babád kb. 9 hónapos. Aztán visszamehetsz dolgozni. Aztán ha a baba elmúlt 1 éves és nem mész vissza dolgozni, akkor bármikor kirúghatnak. Kapod még a child benefitet, ami talán a mi családi pótlékunkkal egyezik meg. De hiába keresel háromszor annyit, mint itthon, a bölcsőde is háromszor annyiba kerül. Tehát, ha azt nem tudod kifizetni és otthon vagy a gyerekkel mindenféle jövedelem nélkül, csak apa keresete van, ami mondjuk átlagkereset, akkor nagyon nehezen élsz meg belőle. Mert nagyon, nagyon jó munka kell ahhoz, hogy apa eltartson. A középréteg ott is tengődik csak.
Magyarország még kiememlkedik a családtámogatások közül, csak az állam azt nem veszi észre, hogy az árak és infláció emelkedésével a fizetésünk nem emelkedik. De ahogy észrevehettük a gazdag egyre gazdagabb lesz, a szegény meg egyre szegényebb és ez mindenhol így van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!