Vállalnál úgy babát, ha 1:4-hez lenne az esélye, hogy életképtelen lesz? Genetikai betegség miatt.
Figyelt kérdés
2013. márc. 10. 10:05
2/9 anonim válasza:
Nem tudom, hogy mit csinálnék ebben a helyzetben. Szerencsére nem is kell gondolkodnom rajta. De lehet, hogy vállalnám, mert gyerek nélkül el sem tudom képzelni az életem. Azt viszont nem tudom, hogy hogy bírnám ki, ha elveszíteném a picit... egyet elveszítettünk 6 hét terhesség után, épp elég volt azt feldogozni :-S
3/9 anonim válasza:
Hát én megpróbálnám, de csak abban az esetben, ha genetikussal beszéltem előtte, mert szégyen nem szégyen, ha beteg lenne én nem tartanám meg! Ha korai ultrahanggal kimutatható a betegség, vagy a természet szelektál, akkor igen.. de ha nem feltétlenül látható, szűrhető betegségről van szó, akkor inkább örökbe fogadnék!
4/9 anonim válasza:
Én egy nagyon optimista embernek tartom magam ezért biztos hogy egyszer megpróbálnám, végülis 75% esély van rá hogy sikerül és 25% hogy nem.
Aztán ha beteg lenne és el kellene vetessem akkor már nem tudom mit éreznék lehet nem mernék többet próbálkozni és maradnék az örökbefogadásnál, de egyszer biztosan megkísérelném!!
6/9 anonim válasza:
A kérdés miért lenne így? Bizonyos genetikai betegségeket lombikeljárásnál pgd-vel kitudnak szűrni.
7/9 anonim válasza:
Ilyen probléma esetén beültetés előtt ki tudják választani azt az embriókezdeményt, amelyik nem beteg. Úgy bevállalnám. Különben nem.
8/9 anonim válasza:
Lehet, hogy nem, mivel ha már bevállalnám, elvetetni nem tudnám, akkor sem, ha beteg. Tekintettel a nagy kockázatra, vsz. inkább nem is vállalnám. Bár, sosem lehet tudni, mennyire erős az anyai ösztön. (Könnyen beszélek, mert egészséges gyerekeim vannak.) Ugye csak elméleti a kérdés?
9/9 anonim válasza:
Bocs, kicsit félreértettem, azt hittem, 75% az esélye, hogy beteg lenne, de látom, hogy 25%. Így már lehet, hogy bevállanám mégis. Utolsó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!