Nagyon hipotón babák anyukái, akinek a babája nagyon későn indult el! A ti babátok nem volt nagyon instabil?
Fiam 15 hónapos és jócskán hipotón! 10 és fél hónapot jártunk Dévényre, mert amikor már felállt, akkor nem kellett vinni.
Most ott tart, hogy oldalazva és előre is lépeget. Tolja a járássegítőt, vagy ritkán az ujjunkat fogva megy, de nagyon inog az egész gyerek!
Néha úgy érzem sosem lesz belőle önálló járás! Néha a kanapé mellett áll, akkor is látom,hogy mozog a kis csípője jobbra-balra. De közben meg fejlődik, mert a járássegítővel szépen, szabályosan halad előre!
Volt más is így? Megtanult járni, és ha igen mikor?
Ja, kérdeztem a dokit, hogy visszavigyem-e Dévényre. Szerinte nem kell, mert nem azzal van,hogy nem tudja,hogy hogy kell menni, hiszen szépen "megy" előre!
Szerinte nincs gond, szellemileg teljesen rendben a gyerek, várjak!
Hát köszi!
èn külföldön élek, itt nem versenyeztetik a gyerekeket mint otthon, söt itt mindenre idöt adnak nekik.
Pont ezért is vannak kitalálva státuszvizsgálatok. a gyereknek van egy kiskönyve és abba írják bele ha valami nem teljesít és küld a doki tovább ortopédushoz vagy más szakorvoshoz.
Pl az önálló járás csak a 2 éves stáuszon követelmény.
Szerintem teljesen normális ahogy a gyereked csinálja és az is hogy aggódsz miatta. Haggy idöt neki, egy két hét és fog járni, egy kicsit dülöngélni fog, de észre sem veszed és már stabilan megy.
A járássegítő többet árt neki, mint használ! Nem tanul meg egyensúlyozni!
Nekem 3 gyerekem van, és mind egészséges. A legnagyobb 9 hónaposan, a másik kettő egy évesen már önállóan járt.
De mielőtt egyedül is jártak, mindhárom először a bútorok mellett kapaszkodva ment, amikor megindultak kapaszkodás nélkül, ingadoztak, elestek. Idő kellett, amikorra tudtak egyensúlyozni és kapaszkodás nélkül járni.
Ez minden babánál így van. A tieddel sincs semmi baj, ha még ingadozik. A járássegítőt tedd félre, és hagyd, hogy a saját ütemében fejlődjön.
Pár hét után fog egyedül is szépen járni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!