Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért furcsa az, hogy nem...

Miért furcsa az, hogy nem akarunk kis tesót?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2 éves múlt.Folyton azt kérdezgetik,hogy mikor jön a tesó?Én erre mindig azt mondom,hogy nem szeretnénk másikat és teljesen ledöbbennek.

Mert kell a tesó,egyedül lesz,nem tud kivel játszani...stb

Nem érzem azt,hogy szeretnék másikat.Nagyon sokat vártunk a kisfiamra,imádom,Ő az életem értelme és valamiért nem vágyom másikra.De miért furcsa ez mindenkinek?

Akinek csak egy gyermeke van miért döntött így?

2013. márc. 8. 14:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Én is egynél szeretnék maradni. Tegnap találkoztunk épp ismerősökkel 10!! hónapos a lányom és már azt kérdik mikor lesz kis tesó... nem kezdtem el magyarázkodni. rávágtam majd majd ha nagyobb lesz a lányom. hiába mondasz bármit mifelénk így is úgyis ujjal mutogatnak az emberre ha nem akar két gyereket...
2013. márc. 8. 14:32
 2/15 anonim ***** válasza:
56%
Nekem is furcsa. A barátnőm lánya sírt az iskolában mert piszkálták amiatt, hogy nincs testvére. Én hálát adok,hogy van testvérem.
2013. márc. 8. 14:32
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Én most egyelőre anyagiak miatt döntenék úgy, h elég csak 1 gyerek.

Semmi értelmét nem látom annak, h szüljek még egy gyereket, ergó az elsőnek ne tudjak megadni úgy dolgokat, ahogy most.

Védőnőnk is kérdezte, h akarunk e 2. babát, ugyanezt elmondtam neki kicsit kifejtve és annyit mondott, h bár inkább azok gondolkodnának így, akiknél valóban kéne, mert nem látják el normálisan a gyerekeket.

Ettől függetlenül, ha mégis sikerülne még egy bébi, (akire azért vágyom :) ) biztos, h megtartanánk és ha erőn felül is, de megpróbálnánk "szintet" tartani, pedig nem vagyunk gazdagok.

2013. márc. 8. 14:38
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát én még senkiről nem hallottam, hogy azért piszkálnák mert ne lenne tesója, aki ezért piszkál valakit igen degenerált.

Kérdező: senkinek semmi köze hozzá, hány gyermeket vállaltok, csak kényszerből, mert ez az elvárás ne szülj még egyet.

2013. márc. 8. 14:40
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Mert az emberek szeretnek indiszkrétkedni. Ha évek óta együtt vagy valakivel, mikor lesz esküvő? Ha volt esküvő, mikor lesz gyerek? Ha van gyerek, mikor lesz tesó? Nem kell nagyon foglalkozni velük, úgyis annyi gyerekünk lesz, amennyit mi akarunk, nem pedig annyi, amennyit a szomszéd néni gondol. Szerintem nem gonoszkodni akarnak, csak régen megszokott volt, h több gyerek volt egy családban.
2013. márc. 8. 14:40
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Szintén nem szeretnék tesót, igaz az én fiam már 4 éves. Én úgy érzem egy gyerekre vagyok "hitelesítve", szeretem, imádom, ő a mindenem, de örülök, hogy már nagyobb. Nem hiszem, hogy újra végig tudnám csinálni a terhességet szülést stb. Ráadásul korunk miatt sem szeretnék, meg még az anyagiak is közrejátszanak. Szóval nálunk sok összetevő van.
2013. márc. 8. 14:44
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
nagyon idegesítő, de az emberek az hiszik, mert ők kettőt vagy hármat akarnak, másnak is így kellene tennie. Hát nem. Mindenkinek saját magának kell eldönteni, hány gyereket akar, aki meg piszkál, annak meg mondd, hogy törődjön a saját dolgával, szüljön magának, ne mással foglalkozzon.
2013. márc. 8. 14:51
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem lesz 2. gyerek. Nem érzem úgy. hogy lenne energiám, türelmem még egy gyerekhez, nem bírnám itthon 4-5 évig (nem mellesleg anyagilag sem lenne ez jó). Nagyon nagy butaság, hogy ha nincs testvéred, egyedül vagy. Én is egyke vagyok, mindig voltak barátaim, nem hiányzott soha egy testvér. Nem azt mondom, hogy nem jó, ha van, biztos az, de nem létszükséglet.
2013. márc. 8. 14:54
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Persze, tőled ezt kérdezik, aki a 2. -at várja, attól azt, hogy hogy bírja majd, aki a 3.-at attól meg azt, hogy hogyhogy ilyen bátor, és így tovább... mindenkit szekálnak valami miatt. Menő manapság mások ügyeivel foglalkozni. Gondolom azért, mert akkor a sajátunkkal nem kell. Én elengedem a fülem mellett, ha valaki bele akar szólni az életünkbe. Eddig bejött. Neked is ezt javaslom.
2013. márc. 8. 15:24
 10/15 orangelight ***** válasza:
100%
MIkor még csak "megálmodtam" hogy két gyerekem lesz, akkor tök szupi volt minden, aztán terhes lettem és most van egy 23hónapos kisfiúnk, aki kitesz legalább több tucat fiút.Nem akarok még egyet, nem azért mert rossz volt a terhesség 9hónapja, vagy mert nehéz volt a szülés.Egyszerűen nem és kész.Szerintem egy egyke gyereknek ugyanúgy meg kell tanulnia sok mindent mivel nincs tesója, de annak akinek van(pl nekem is)ott a tesóval kell osztoznia, példát kell mutatni,engedékenynek kell lenni a kisebb tesóval szemben.nekem a tesómmal igen rossz a kapcsolatom, volt külön-külön gyerekszobánk és valahol megosztva kaptam szeretetet.Az első gyerekre mindenki nagy odafigyelést fordít, míg a másodiknál az első gyerek marad néha a háttérbe,és én ettől félek, hogy nem tudnám a gyerekeimet egyformán ugyanúgy szeretni, és mivan ha a párom munkanélkül marad és a másodiknak már nem tudnánk ugyanazt megadni mint az elsőnek.Bele a vakvilágba pedig nem szülök, 28 éves vagyok.
2013. márc. 8. 16:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!