Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak nekem furcsa, hogy...

Csak nekem furcsa, hogy valaki 2 nappal előbb már karácsonyozik?

Figyelt kérdés

Épp most láttam az interneten, hogy egyik ismerősöm már felrakta az idei karácsonyi képeket. Ezeken már díszítik a fát, és már van olyan kép is, amin a gyerekek a kibontott játékokkal játszanak. Amúgy ez rendszeres volt régen is náluk, akkor arra fogták, hogy kicsik még a gyerekek, és kihisztizték, de most már ( 6 éves és 10 éves) kicsit furcsának tartom. Nem utaznak el sehova vagy ilyesmi, egyszerűen mivel a gyerekek nem bírnak már várni, így szokták. Szerintem már elég nagyok a gyerekek, hogy igenis ki tudják várni, a kicsi még hisz is a Jézuskában, tehát itt kicsit szerintem el is szúrják a szülők, hisz kicsi hiszti, és már jön is a Jézuska az ajándékkal?

Vagy csak nekem furi, és másnál is szokás ez?

2012. dec. 22. 14:18
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%
Tényleg furcsa. De nem kell bele szólni, az ő életük.
2012. dec. 22. 14:24
 2/16 anonim ***** válasza:
56%
Én még nem láttam ilyet. Nekem az is furcsa, ha valaki 23-án este díszíti a fát. (Mi 24-én szoktuk, és Szenteste jön a Jézuska a gyerekekhez.)
 3/16 anonim ***** válasza:
63%

Én a férjemnek már tegnap odaadtam a legot, amit vettünk a lányával közösen (1,5 éves). Gyűjti őket és boldoggá tesz az öröme.

Tegnap ő is odaadta az enyémet, ami egy masszírozó gép. Kell a hátamra és ezért vette meg. Ki is próbáltuk tegnap, nagyon jól esett a testemnek és a lelkemnek is.

Mi egyébként tavaly is hamarabb ajándékoztuk egymást. 24-én kapta/kapja meg a lányunk az ajándékait. Akkor pedig vele akarunk játszani és osztozni az örömében.

Persze, ez későbbiekben megváltozik, amikor bőven nagyobb lesz a gyermekünk/gyermekeink.

Amikor eljön a "telefont szeretnék karácsonyra" idő, akkor úgy se velünk fognak játszani 24-én. Így mi is "ráérünk" majd aznap karácsonyozni.

Mi egyébként 25-26-27-én utazunk rokonokhoz, tehát akkor sem "érünk" rá a családi karácsonyra.

4/16 A kérdező kommentje:
Dehogy szólok én bele, csak annyira furcsa, és illúzió romboló is nekem az ilyen, pláne hogy a szentestének alapból olyan különleges hangulata tud lenni, és ezzel kicsit nekem már elvész...
2012. dec. 22. 14:27
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Hát én meg a másik véglet vagyok, nagyon rosszul esik ha el kell tolni a szentestét, mert én is úgy érzem, ahogy te hogy 24 én este még a levegő is más:)) Nem tudom, valahogy betölti valami megfoghatatlan:)

Nekem a férjem orvos és mentőzik is, így több olyan év volt (dacára annak hogy 2 ill. 3 kicsi gyerekünk volt/van) amikor 24 és 25 is végig ügyelt.

Mivel nincsenek nagyszülők így csak az a megoldás maradt, hogy előre hoztuk egy nappal a karácsonyt, vagy eltoltuk 2-vel.

Tényleg örülök annak, amink van és nem akarok "sírni" de 24-én este mikor letettem a gyerekeket, azért elbőgtem magam, hogy itt vagyunk "egyedül" szenteste. Úgyhogy én aztán jószántamból biztos, hogy nem tenném előbbre :) És ezt a magyarázatot meg főleg furcsállom, hogy nem bírják kivárni a gyerekek, hát akkor születésnapjuk is előre van hozva vagy hogy megy?

2012. dec. 22. 14:33
 6/16 A kérdező kommentje:
Igen, azt hiszem, más ünnepeknél is volt már ilyen előre hozatal... :)
2012. dec. 22. 14:35
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Én a fát ma fogom feldíszíteni, hogy mindenképp kész legyek vele, holnap már csak sütök és csomagolok.

24-én meg reggel korán elmegyünk itthonról, nem lenne időm rá. Ez egyszerű szervezési ok miatt alakult így.

De az ajándékokat természetesen nem adjuk oda előbb, arra ott a szenteste.

2012. dec. 22. 14:36
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak neked furcsa, nagyon furcsa az egész.
2012. dec. 22. 14:39
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem hoznám előre. Én is ilyenkor érzek valami különlegességet, tényleg mintha még a levegő is más lenne vagy mi :D holnap majd elkezdem összeállítani a sütiket, 24-én sütés, karácsonyfa díszítés, szaloncukor kötözés ( a kedvencem minden vicc nélkül :)) és ajándékcsomagolás. Ez van minden évben, nem hoznám előre, csakhogy előbb lássam, hogy a Tetovált lány c. könyvet kapom ;)
2012. dec. 22. 14:48
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Hat nálunk mar egy hete fel van díszítése a karácsonyfa, igaz, itt ez igy szokás, nem karácsony napján díszítenek - Hollandiában élünk. Itt mondjuk a 24 se ünnep, csak 25 es 26. Az ajándékok mar be vannak csomagolva, mindegyik akkor került a fa alá, mikor beszereztuk. Kibontani 25 en vacsora utan fogjuk őket.
2012. dec. 22. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!