Csak nekem furcsa, hogy valaki 2 nappal előbb már karácsonyozik?
Épp most láttam az interneten, hogy egyik ismerősöm már felrakta az idei karácsonyi képeket. Ezeken már díszítik a fát, és már van olyan kép is, amin a gyerekek a kibontott játékokkal játszanak. Amúgy ez rendszeres volt régen is náluk, akkor arra fogták, hogy kicsik még a gyerekek, és kihisztizték, de most már ( 6 éves és 10 éves) kicsit furcsának tartom. Nem utaznak el sehova vagy ilyesmi, egyszerűen mivel a gyerekek nem bírnak már várni, így szokták. Szerintem már elég nagyok a gyerekek, hogy igenis ki tudják várni, a kicsi még hisz is a Jézuskában, tehát itt kicsit szerintem el is szúrják a szülők, hisz kicsi hiszti, és már jön is a Jézuska az ajándékkal?
Vagy csak nekem furi, és másnál is szokás ez?
Szia!
Idèn mi is hamarabb karácsonyozunk,mert 24-èn èjszakás vagyok,a fèrjem 26-án nappalos.
Tegnap díszítettük a gyerekekkel a fát,ma reggel, holnap este ès 24-èn reggel lesz nekik a fa alatt ajándèk.
Amiòta gyerekeim vannak soha nem dolgoztam karácsonykor,de idèn már nem jutott rá szabim:(!
Így a szokásainkat idèn meg kellett változtatni.
Nálunk mindig 24-én volt díszítve, és vacsora után ajándékozás. Amióta a lányom megvan (4 éves) mindig apa elvitte valamerre, addig díszítettem, ajándékot csomagoltam, mindent az angyalka hozott.
Mivel most mára voltam kiírva szülésre, azt mondtam, ha nem érkezik előbb, együtt csináljuk meg előbb (apára nem mertem rábízni), ajándék csak 24-én, de minden előkészítve.
A baba még mindig bent, a karácsonyfa feldíszítve, ajándkékok összerakva, én meg csak ülök és várok.
Ha biztosra tudtam volna, hogy 24-én itthon leszek, nem együtt díszítünk, és végképp nem előre.
Ez szokas kerdese :)
nekem az a fura, hogy miert kell mindeki eletebn turkalni.
Mi is mindig feldiszitjuk a fat korabban.Sot hozzank nem Jezuska vagy angyalka hozza az ajandekot, hanem a telapos hozza a kemenyen at...
na puff neki lehet kiakadni :P
nalunk mar december 1.an diszitik a fakat, mi csak 20.a utan szoktuk.
Hiszunk Istenben, de mi azt nezzuk, hogy mi a legjobb a gyermekunknek.Miel itt az a szokas, hogy a telapo hozza a kemenyen at es mi azt mondjuk, hogy bizony nekunk a Jezuska hozza, siman lebukunk az oviban.....
Az ajandekbontas nalunk is 24.en delutan van ( ellenetben az itt megszokott 25.en reggel), de lehet jovore mar hozzank is 25.en jon, mert akkor mar ovis lesz a gyerkoc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!