Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit csinálnátok, ha a...

Ti mit csinálnátok, ha a szomszéd kislány naponta átjönne?

Figyelt kérdés

Ő 7, az enyém 2. Ha itt van a kislány, minden percben figyelnem kell, mert elég "vad", mindig kaját kér (sokat van otthon egyedül a testvérével), megeszik bármennyi gyümölcsöt, meg nem is mindig a lányommal játszik, hanem tök otthonosan elfoglalja magát a lakásban.

Pár napja kérem, hogy most ne jöjjön, betegek is voltunk, de már lelkifurdalásom van, hogy miért zavar. Pedig igen, zavar.

2013. márc. 6. 15:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is ilyesmi a helyzet, az én lányom 4, a szomszéd lány 6 éves. Szinte minden nap jönni akar de nem is a kislányomhoz hanem hozzám. Pedig én nem vagyok az a gügyögős, barátságos típus. 3 percenként talál ki új feladatokat, pofákat vág ha a kislányom bármit mond és kezd nagyon idegesíteni. Látványosan utálja a lányomat, az enyém meg minden alkalommal ordít utána mikor elmegy mert odavan érte. A szülőkkel nagyon jó viszonyban vagyunk, csak ezért nem szólok. Nálunk az a jó, hogy nemsoká megszületik a kistesó, így lesz okom "lepattintani". Legjobb lenne persze egyenesen megmondani, de ez egy patthelyzet amiből mindenképp sértődés lenne :(
2013. márc. 6. 16:29
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

11.

én nem tudom, nekem ez furcsa a másik fél részéről. te is azt mondod, h jóban vagytok, baráti a viszony a másik párral. akkor szerinted miért nem jut eszükbe azt mondani a kislányuknak, h "kislányom, most nem menj át a Márti nénihez (fiktív név, bocs),mert neki is sok dolga van, ott van a kislánya és most is babát vár, ő is fáradt lehet minden nap veled játszani, meg nem is biztos, h most ráér. gyere, majd játszok veled én.". ezt mondja az, akivel normális a viszony, nem pedig baleknak néz.

2013. márc. 6. 16:42
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Akármilyen jó a viszony nekem ez a rendszeresség amit írsz nem fér bele...ha a barátnőm kislánya és én kedvelem a barátnőmet akkor mondjuk havi 1-2 szer átjöhet vagy nyáron pár napot vagy ilyesmi. De ez hogy RENDSZERESEN átjár , ez semmiképp se menne pláne hogy még a gyerekemnek se teszek jót hiszen nem szépen eljátszanak, hanem konfliktus is van köztük.

A kislány az Ő GYEREKÜK oldják meg ők a szórakoztatását, ellátását, ha sokat dolgoznak hívjanak hozzá bébiszittert vagy járjon napközibe , ez az Ő ÉLETÜK és az ő feladatuk, nem a tied.

Ne vedd magadra ennek feladatát, bármennyire is nem akarod megbántani őket.

2013. márc. 6. 16:52
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is hasonló a helyzet a szomszéd kisfiúval 3 éves pár házzal arrébb lakik, csak úgy bejön a kapun, főleg hétvégén mert napközbe oviba van, beszélni még nem tud, olyan furán is viselkedik, jár kel az utcába egyedül, ráadásul itt egy forgalmas út pár méterre tőlünk, múltkor figyeltem mindenkihez benyítt, nyitja csukja a kapukat, de vagy fél órán keresztül egyet, és pár házzal fölöttünk lévő parkoló autónak ki be csukogatta a benzin védőjét, jó egy órán át el volt vele.
2013. márc. 6. 17:00
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a fura, hogy a szülei nem aggódnak, hogy hová lett? Vagy otthon közli, hogy most átmegy a szomszédba, és azt mondják, oké?

Mi közel lakunk a tesómékhoz, hasonló korúak az unokatesók, nagyon jóban vannak, sokat játszanak együtt, de csak úgy engedem át a gyereket hozzájuk (és ők is hozzánk), hogy előbb átszólunk telefonon, ráérnek-e. Lehet, hogy én vagyok antiszociális, de azt gondolom, mindenkinek lehet magánélete.

Megértelek, valóban kellemetlen szitu, de akkor is a szülőkkel kellene ezt megbeszélni. Vagy te is küldd át mindig a kétévesed hozzájuk, ha átjön az övék. :)

2013. márc. 6. 17:32
 16/22 anonim ***** válasza:
Szerintem beszélj az anyukával mert nem normális dolog,azt még megértem,hogy ha átjön a kis barátnőjéhez,játszani néha.néha, de hogy mindennap? Mond meg,hogy nem vagy bébicsősz,vagy pedig fizessen órabért,minden nap ott van még eszik is ez nagyon nem stimmel,tuti nem tűrném
2013. márc. 6. 18:22
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Kizárt dolog,hogy hozzánk minden nap átjöhetne.

KIZÁRT!!!!!

Az sem érdekelne ha a szülőkkel emiatt megromlana a viszony.

Normális szülő belátja (szomszédékra gondolok),hogy azért nem lehet visszaélni mások vendégszeretetével és nem kéne túlzásba vinni a vendégeskedést.

Még egyszer-egyszer belefér,de minden nap????

2013. márc. 6. 18:58
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű a dolog. Kopog, kinyitod, megmondod neki, hogy ne haragudjon, de neked most nem jó, és elköszönsz. Becsukod az ajtót. TE döntöd el , hogy ki és mikor mehet az otthonodba. NEm is értem. Ő 7 éves, te mennyi vagy? Ugye nem kell magyaráznom tovább... ? Mindennek a határa, hogy így éltek és még neked van lelkifurdalásod.
2013. márc. 6. 21:03
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
egyébként ezt én sem értem, h felnőtt emberek ilyeneket csendben tűrnek (pedig furcsállják, hiszen itt bevallják, h nagyon zavarja őket a dolog)csak azért, h egy másik felnőtt ember meg ne haragudjon rájuk. holott valahol nekik lenne okuk haragudni.
2013. márc. 6. 21:09
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk az unokatesó volt ilyen,de őt az anyukája passzolta le hozzánk mindig, ha mondtam, most nem jó, sértődés lett.Ritkán jönnek, nem is bánom! Te is tedd azt!Mond meg nem te vagy az anyja, nem érsz rá vele foglalkozni!
2013. márc. 6. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!