Ti mit csinálnátok, ha a szomszéd kislány naponta átjönne?
Ő 7, az enyém 2. Ha itt van a kislány, minden percben figyelnem kell, mert elég "vad", mindig kaját kér (sokat van otthon egyedül a testvérével), megeszik bármennyi gyümölcsöt, meg nem is mindig a lányommal játszik, hanem tök otthonosan elfoglalja magát a lakásban.
Pár napja kérem, hogy most ne jöjjön, betegek is voltunk, de már lelkifurdalásom van, hogy miért zavar. Pedig igen, zavar.
11.
én nem tudom, nekem ez furcsa a másik fél részéről. te is azt mondod, h jóban vagytok, baráti a viszony a másik párral. akkor szerinted miért nem jut eszükbe azt mondani a kislányuknak, h "kislányom, most nem menj át a Márti nénihez (fiktív név, bocs),mert neki is sok dolga van, ott van a kislánya és most is babát vár, ő is fáradt lehet minden nap veled játszani, meg nem is biztos, h most ráér. gyere, majd játszok veled én.". ezt mondja az, akivel normális a viszony, nem pedig baleknak néz.
Akármilyen jó a viszony nekem ez a rendszeresség amit írsz nem fér bele...ha a barátnőm kislánya és én kedvelem a barátnőmet akkor mondjuk havi 1-2 szer átjöhet vagy nyáron pár napot vagy ilyesmi. De ez hogy RENDSZERESEN átjár , ez semmiképp se menne pláne hogy még a gyerekemnek se teszek jót hiszen nem szépen eljátszanak, hanem konfliktus is van köztük.
A kislány az Ő GYEREKÜK oldják meg ők a szórakoztatását, ellátását, ha sokat dolgoznak hívjanak hozzá bébiszittert vagy járjon napközibe , ez az Ő ÉLETÜK és az ő feladatuk, nem a tied.
Ne vedd magadra ennek feladatát, bármennyire is nem akarod megbántani őket.
Nekem az a fura, hogy a szülei nem aggódnak, hogy hová lett? Vagy otthon közli, hogy most átmegy a szomszédba, és azt mondják, oké?
Mi közel lakunk a tesómékhoz, hasonló korúak az unokatesók, nagyon jóban vannak, sokat játszanak együtt, de csak úgy engedem át a gyereket hozzájuk (és ők is hozzánk), hogy előbb átszólunk telefonon, ráérnek-e. Lehet, hogy én vagyok antiszociális, de azt gondolom, mindenkinek lehet magánélete.
Megértelek, valóban kellemetlen szitu, de akkor is a szülőkkel kellene ezt megbeszélni. Vagy te is küldd át mindig a kétévesed hozzájuk, ha átjön az övék. :)
Kizárt dolog,hogy hozzánk minden nap átjöhetne.
KIZÁRT!!!!!
Az sem érdekelne ha a szülőkkel emiatt megromlana a viszony.
Normális szülő belátja (szomszédékra gondolok),hogy azért nem lehet visszaélni mások vendégszeretetével és nem kéne túlzásba vinni a vendégeskedést.
Még egyszer-egyszer belefér,de minden nap????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!