Az anya mellett kinek jár a gyermek után 2 nap pótszabadság?
Figyelt kérdés
A volt férjnek, aki a gyermekem vér szerinti apja, vagy a jelenlegi férjemnek, aki a gyermekem nevelőapja?2013. márc. 5. 07:21
1/7 anonim válasza:
Szerintem annak, akivel egy háztartásban élsz, kvázi együtt nevelitek/tartjátok el a gyereket, tehát a jelenlegi férjednek.
3/7 Golan Trevize válasza:
Nem igaz, a vérszerinti szülőknek jár a pótszabadság, függetlenül attól, hogy kinél van elhelyezve a gyermek:
"A munkavállalót arra tekintet nélkül megilleti a pótszabadság, hogy ő vagy a másik szülő vállal nagyobb részt a gyerek nevelésében. A szülőt a gyermek után járó pótszabadság akkor is megilleti, ha a gyermeket nem a saját háztartásában neveli."
4/7 anonim válasza:
Előző házasságomból van 2 gyerek újból férjhez mentem és van egy közös pici is. A volt férjem a két nagyra nem veheti igénybe mert nálam lettek elhelyezve. Jelenlegi férjem viszont mind a háromra igénybe veheti úgy mint én is.
5/7 anonim válasza:
Amit belinkeltél az olyan házaspárra vonatkozik aki együtt neveli közös vér szerinti gyermekét. Válás után azt illeti akihez a gyermek el lett helyezve. Ha időközben újra férjhez megy akkor az új házastársat illeti mivel egy háztartásban vannak és ő lett a nevelő szülő.
6/7 Golan Trevize válasza:
Nem, amit belinkeltem, az nem házaspárra, hanem szülőkre vonatkozik.
Az hogy az egyik szülő lemond a gyermeknevelési jogáról, esetleg más adoptálja a gyermeket, az természetesen más helyzetet teremt.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2013. márc. 6. 08:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!