Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Felelőtlenség? Anyám ma...

Felelőtlenség? Anyám ma mindennek elmondott! Kismamaként telefnálni kocsiban, illetve babakocsit tolva zenét hallgatni?

Figyelt kérdés
Szóval,ma 3 hónapos kislányommal sétáltam,kirándultunk egy nagyot,én zenét hallgattam.Amikor éhes lett megálltam,megetettem,akkr ki volt húzva a fülemből a fülhallgató.De szóval rám volt így téve a zsinor.A kislányomat nagyon érdekelte,játszott vele egy picit,nézegette,tekergette:)Örömmel meséltem anyumnak,hogy hogy tetszett neki,anyám meg konkrétan rámförmedt,hogy mégis hogy képzeltem azt,hogy zenét hallgatok,amikor ő vele vagyok,és ez micsoda felelőtlenség stb.Egyébként jó a kapcsolatom vele,utána bocsánatot is kért,a heves indulatai miatt,és megkért szépen,hogy ne használjam,mert véleménye szerint az veszélyes,és megemlítette a kocsiban headsettel telefonáló kismamákat is.Na,most engem ez "mélyen" érintett,mert nekem eszembe se jutott,hogy felelőtlenség egy kicsi alvó baba mellett zenét hallgatni,HALKAN,járdán sétálva,olyan helyen,ahol vannak gyalogosok is.Plusz én kismamaként telefonáltam fülhallgatóval a kcsiba,de mindig nagyon figyeltem,meg nem huzigattam össze-vissza,hanem induláskor beraktam,és egy gombot megnyomva felvettem.És ezt most a lányommal is csinálom,vagyis ha ott van velem mikor vezetek. Nem gondoltam volna,hogy ez baj.Szerintetek?Felelőtlenség?
2013. márc. 4. 15:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Igen:)
2013. márc. 4. 15:39
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én is rosszul érezném magam ha nem hallom a környezetet, bármi történhet amit ha be van dugva a fülem zenével, nem észlelek, ha meg olyan halkan megy a fülemben a zene hogy hallom a külvilág zajait is, akkor meg már nincs is értelme hallgatnom. Autóban viszont kihangosítóval felveszem ha vmi fontos de gyorsan lerendezem, ennyi. Ettől nem tartok mást felelőtlennek vagy ilyesmi, csak én nem tudok zenét hallgatni.
2013. márc. 4. 15:40
 13/18 anonim ***** válasza:
33%
anyukád rugalmatlan, nem tud haladni a korral és a fiatalságot lenézi...
2013. márc. 4. 15:40
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Hedsetel,telefonálni rendben,de én nem halgatnék zenét mikor gyereket tolom a babakocsiba .
2013. márc. 4. 16:45
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

miért nem lehetne halkan zenét hallgatni

ha észleled a körülötted lévőket

én szöveget szoktam hallgatni, ritkán rádiót egy fülessel, de én azt is meghallom, ha egy kutya csahol mögöttem, nyilván ezt érzi mindenki maga

de ezzel az erővel a babakocsit se toljátok, úgy hogy kifele van (sportrész), mert nem látod, ha a gyerek...

zene nélkül is úgy el lehet gondolkodni, hogy észre se veszed

sőt, akkor egy süket nőtől vegyük el a gyerekhez való jogát

persze hangsúlyozom, hogy az nem normális, ha úgy hallgatod, hogy kizárod a külvilágot

2013. márc. 4. 16:59
 16/18 anonim ***** válasza:

Én vagyok aki kendőben sétál a lányával.

Én teljes hangerőn hallgatom a zenét séta közben.

Csak ilyenkor tudom hallgatni, ennyi a szórakozásom.

Otthon szólhat a telefon, csengethetnek és a gyereket sem hallanám ha épp nem vagyok a szobában.

Semmi baj nincs ezzel, ha közben a szemed a gyereken és a környezeteden van.

2013. márc. 4. 17:44
 17/18 anonim ***** válasza:
Szerintem sem felelőtlensèg! Ösztönösen az anya egyik szeme a babán a másik az úton, és a környezeten van. Gondolom nem ordít az zene a füledbe? Én is gondoltam már a zenehalgatásra ilyen módon ès szerintem fogok is, persze ha a baba alszik.
2013. márc. 4. 18:14
 18/18 anonim ***** válasza:
Én felelőtlenségnek tartom 4 gyermek édesanyaként igen ! A nagyobbik lányom 15 éves, neki se engedem , hogy zenét hallgasson mert úgy arra figyel , nem az útra , nem látja vagyis hallja ha jönnek mögötte , vagy bármi ! A kisebbik 3 hónapos soha nem mennék úgy babakocsival sétálni hogy zenét hallgatok közben , engem zavarna hogy nem hallok közben stb... Viszont ez a te dolgod , talán a szüleid aggódnak érted és a babádért ami szerintem normális ( így én is aggódnék)
2013. márc. 5. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!