Tényleg felelőtlenség gyerek (ek) et vállalni, ha nem tudunk neki majdan saját lakást biztosítani?
A madárkáknál sem madárapu és madáranyu épít fészket a felnőtt madárkájának, hanem életrevaló madárkát próbálnak nevelni, aki majd épít magának fészket.
Ez a saját lakás-mánia szinte csak nálunk van, más országban vannak normális albérletek amit normális munkával keresett pénzen meg lehet fizetni.
Én a gyerekeimnek saját lakást nem tudok adni, megpróbálok annyi tudást tölteni a fejükbe, hogy majd bárhol a világban meg tudjanak élni.
Amúgy azt nem látod előre, hogy mi lesz. Az én családom mindig csóró volt, viszont amikor a gengszter-váltáskor eladták az önkormányzati lakásokat, a szüleim is megvették az övékét. Ami pár év múlva sokkal többet ért, így jutott belőle két kis lakás az épp elköltöző tesómnak meg nekem, a szüleimnek meg épp örökség révén szintén lett egy kis lakás. Ezt senki sem láthatta előre. Én meg hiába vagyok a saját lakásomban és a magyar átlagnál jóval több a fizetésem, a két gyereknek nem fogok tudni saját lakást biztosítani, egyelőre örülök, ha nem terhelem magam majd rájuk "nyugdíjas" koromban (a nyugdíjast azért tettem idézőjelbe, mert nyugdíjam az nem lesz).
Ugyan már...
Nekünk sincsen még saját lakásunk, viszont van egy gyönyörű kislányunk... És még tervezünk kistesót is...
Ha arra várnánk, hogy legyen lakásunk, úgy hogy ne adósodjunk el 2 generációnyira, akkor kifutnánk az időből, hogy gyerekünk lehessen, pedig van munkánk, a közszférában dolgozunk, átlagos fizetéssel mindketten, de sajnos ez egy ilyen világ :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!