Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért éreznek oly sokan...

Miért éreznek oly sokan kényszert, hogy pénzt adjanak olyanoknak, akik a munkájukat végzik (fizetésért), és semmi pluszt nem kapnak tőlük?

Figyelt kérdés

NEM a hálapénzre gondolok, az más, ha TÉNYLEG adott valami pluszt a doki vagy a szülésznő, a védőnő, vagy más.

DE amikor panaszkodnak, hogy bunkó a postás, hanyag a védőnő, nemtörődöm az orvos, stb., akkor miért adnak neki pénzt???

2009. szept. 11. 08:54
 1/9 anonim ***** válasza:
70%

Hm, nem tudom, én bizony nem adok.

Még hálapénzt sem, elvből. Kaptak kis személyre szóló ajándékot, akik megérdemelték, de csak azért mert "szokás" én még soha nem fizettem senkinek.

2009. szept. 11. 09:01
 2/9 anonim ***** válasza:
70%
Én sem adok, ha bunkó valaki. Étteremben sem, újságosnál meg visszakérem a visszajárót, mert már automatikusan elteszi! Mire fel? Én tanitottam magán, sosem kaptam borravalót, pedig szerettek a diákjaim. Akkor a posta kihordás miért olyan nagy feladat?
2009. szept. 11. 14:48
 3/9 anonim ***** válasza:
68%
Én sem a doki a postásnak borravalót, pedig anyósom már mondta hogy ez szokás de én sosem adtam és ezután sem fogok. Minek? Legfeljebb étteremben vagy a benzinkúton ha rendes a kutas.
2009. szept. 13. 08:33
 4/9 A kérdező kommentje:
És ha az orvossal, szülésszel nincs megelégedve a kismama, kispapa, miért adják a soktízezreket?
2009. szept. 23. 09:23
 5/9 anonim ***** válasza:

Talán abban a reményben, hogy ha kap pénzt nem lesz bunó!

mert erre igen so példa van, hogy amíg nem kapta meg a nővér a borítékját leszarja a beteget de miután kap valamit, akkor már figyelni is tud rá!

Persze tisztelet a kivételnek, de nagyon sok ilyen van, tapasztalat...

2009. szept. 23. 10:35
 6/9 A kérdező kommentje:
És ha a pénz adása után is elégedetlen a kismama, miért ad újra és újra? Ha a szülésnél nem olyan, mint amit várt, miért adja mégis oda a 80-100zer Ft-ot? Tehát ha nem "érdemli" meg?
2009. szept. 23. 11:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nemrég két műtétem is volt, de egyik alkalommal sem én adtam a pénzt a dokinak-holott nagyon elégedett voltam vele-hanem a nagyszüleim.

A szülésnél pedig bent volt a párom és ő úgy látta az orvos és a szülésznő is "megérdemlik" a plusz pénzt.

Le lehet pontozni nyugodtan ezért.

Amúgy a legjobb barátnőm ápolónő a helyi kórházban....

2009. szept. 23. 15:44
 8/9 anonim ***** válasza:
Én még nem hallottam sosem ilyenről. Mármint hogy valaki elégedetlen és mégis fizet.
2009. szept. 23. 16:23
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én a harmadik gyermekemmel vagyok várandós, és fogadott orvosom volt ,van mindegyik babánál, nem egyszerű rengeteg pénz ez most is a szülésem 100ezer forint lesz, és addig még nem egy terhesgondozáson is részt veszek......sajna ezt a világot éljük, a pénz nagy úr, olyanról mondjuk még én sem hallottam, hogy valaki nincs megelégedve és még is megtömi az orvos zsebét, de biztos van ilyen is. Ha én nem lennék megelégedve a dokimmal egy forintot sem adnék az tuti!

Üdv.

2009. szept. 23. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!