Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehetek terhes, menstruáció után?

Lehetek terhes, menstruáció után?

Figyelt kérdés
Február 16.án vettem be az utolsó szem gyógyszert, meg is jött de egy nappal hamarabb mint szokott 21.-én de már vasárnap reggel el is mult. Délután együtt voltam a párommal, este 11 kor vettem be a gyógyszert . Azóta szurkál mind a két oldalt a petefészkem, a hőm hüvelyben 37,3 és a méhem is szúr néha. Ez mitől lehet? Becsúszhatott a baba? Járt már valaki így?
2013. febr. 27. 23:22
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt most nem értem.

Gyógyszert szedsz, nem? Ha rendesen szedted (nem maradt ki egy db sem, mindig időben bevetted, nem hánytál, nem volt hasmenésed, nem szedtél egyéb gyógyszert) akkor nem valószínű, hogy terhes vagy. Menstruációd nem volt, mivel az nincs a gyógyszer mellett, csak megvonásos vérzés. A hőd így nem jelent semmit, abból akkor lehetne bármire következtetni, ha egy gyógyszer mentes ciklusban minden reggel megmérnéd a hődet, ilyenkor a hőgörbéből lehet következtetni a peteérés időpontjára és esetleges terhességre a ciklus végén.

Az egyéb tüneteidet bármi más, pl felfázás vagy egy fertőzés is okozhatja.

Egyszóval nem valószínű, hogy terhes vagy, de ha akarsz kb 1 hét múlva csinálhatsz egy tesztet, akkor már kimutatná, ha terhes lennél.

2013. febr. 28. 05:41
 2/4 anonim ***** válasza:

Menstruáció után közvetlenül egyébként is kisebb az esély, mert az az ún. "száraz időszak. Meg hát még nincs hová beágyazódni a megtermékenyített petesejtnek, mert épp most vált le a méhnyálkahártyád. Meg ugye érett petesejted se lehet, hiszen még most fog elkezdeni megérni. Persze, van, akinek pont így sikerült teherbe esnie, de mondom, ez ritka.

Ha 16-án volt meg utoljára, akkor mostanában esedékes a peteérésed, ha a ciklusod rendben.

Egy hét múlva még korai lenne tesztelni. Legkorábban akkor érdemes, amikor megjönne.

2013. febr. 28. 08:19
 3/4 anonim ***** válasza:
2-es, itt nincs szó ciklusról, méhnyálkahártyáról, és főleg nem peteérésről, a kérdező fogamzásgátlót szed!
2013. febr. 28. 22:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Ja és nem lenne korai 1 hét múlva tesztelni, mert amint írta , 21-én volt esélyes a megtermékenyülés, 1 hét múlva már 2 hét telt el a megtermékenyüléstől, így ha van terhesség (ami szinte kizárt), azt kimutatja a teszt.
2013. febr. 28. 22:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!