Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kapok így GYED-et? 3 műszakban...

Kapok így GYED-et? 3 műszakban terhesen lehet bírni?

Figyelt kérdés
8 hónapot kell még dolgoznom hogy kapjak GYED-et, de akkor már 8 hónapos terhes leszek. 3 műszakban, napi 2 x 66 km utazással. Vagy lehet táppénzre menni? Az pontosan micsoda? Akkor is kapok GYED-et? Nem nagyon értek hozzá, addig meg nem akarok szólni amig nem töltöm be a 12. hetet.
2013. febr. 27. 09:21
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Na jo ez durva volt :D Már nem vagyok képbe mikor hol dolgoztam :D Hülyeséget irtam...márciustól juniusig 72ezerért. Aztán volt egy munkanélküliség, és novembertől vagyok itt.
2013. febr. 27. 11:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Akkor elmehetsz táppénzre, a minimálbér fele lesz a táppénzed (adókedvezménnyel bruttóban is ennyi), mert a tavalyi 4 hónapodat is beszámítják, plusz a mostanit is, így a terhesség végéig lehetsz úgy táppénzen, hogy az ellátást is kapd.

A tgyásod alapja a szerződéses szerinti béred lesz, a gyed alapja meg ugyanez.

2013. febr. 27. 11:41
 13/15 anonim ***** válasza:
Ja, és a tavalyi 4 hónap is beleszámít a gyedhez szükséges 365 napba, mert nem kell folyamatos biztosítási idő hozzá, tehát már csak 4 hónap és megvan a minimum napod. Akkor is, ha táppénzen vagy.
2013. febr. 27. 11:42
 14/15 anonim ***** válasza:

Én 8hónapos terhességig dolgoztam igaz 2 műszakban,általában ülő munkát adtak,de jártam túlórázni,az elején még 12-eztem is,tehát volt,hogy este6-tól reggel 6-ig voltam,később már ezt nem engedték a főnökeim.

Én saját kocsival jártam melózni az utolsó 2hónapban mert a cég egy másik városba(40km-re)költözött és oda nem biztosítottak céges buszt.

Én autó kábeles cégnél dolgoztam.

2013. febr. 27. 11:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Én azt tudnám neked tanácsolni, hogy ne várd meg, hogy 12 hetes legyél. Jelentsd be most a terhességedet, mert csak így lehetsz védett. Onnantól kezdve nem rúghatnak ki! Viszont, ha eltitkolod és a főnök gondol egyet, kirúg holnap, akkor nem tudsz mit tenni...
2013. febr. 28. 14:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!