Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mitől lett divat az hogy az...

Mitől lett divat az hogy az első gyermekes anyukák pixire vágatják hajukat?

Figyelt kérdés

A barári körömben az összes várandós kismama pixire vágatta le a haját, de volt olyan is aki közvetlen az esküvő után. Holnap a derékig érő haját vágatja le teljesen az egyik barátnőn aki éppen terhes.

A vároaban is, ha körbenézek a legtöbb anyukának pixie haja van.

Szerintetek mi lehet ennek oka?

2013. febr. 26. 23:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Nem tom,de Te,Kedves Előttem szóló már nem lettél lepontozva :-)

Az én ismeretségi körömben 3 anyuka van,aki levágatta ilyen rövidre a haját... az egyik azért,mert nagyon hullott neki. A másodikat nem tudom,a harmadik viszont azért,mert a rövid hajat szereti,nem olyan "macerás",a jelenlegi párja szerette volna ha megnöveszti,egy ideig ment is,de múlt hónapban (akkor voltak 4 hónaposak a fiaink) levágatta,mert zavarta a hosszabb haj.

Én a lányom 1 éves szülinapja után vágattam le a hajam rövidebbre,de nekem nem áll jól,pedig úgy szeretném,ha rövid hajam lenni- mert azt lehet beállítani és csak pár perc,a jelenlegit meg csak bekötni tudom,formázni nem,pedig van itthon amivel formázhatnám... és talán a lányom (2 éves lesz) és a fésű sem rángatná annyira :-)

2013. júl. 15. 16:47
 22/26 anonim ***** válasza:
Már te sem :)))
2013. júl. 15. 21:50
 23/26 zabmester ***** válasza:

Én pont hogy szülés után kezdtem el növeszteni :D Előtte nagyon rövid volt, még amikor terhes voltam, de az is csak azért, mert korábban tönkrebarmoltam a rengeteg szőkítéssel. Szóval amikor terhes voltam, pont rövid volt, mert ha meghagyom, nagyon ronda lett volna. Pont a szülésem előtti napon voltam utoljára levágatni, onnantól kezdve már növesztettem. Mondjuk szerencsés vagyok, brutál gyorsan nő a hajam.

Lehet, hogy szülés után nekem is hullott, de ez rövid hajnál annyira nem tűnt fel, meg nem is zavart volna, mert rengeteg hajam van (amit sokan irigyelnek, én meg nem győzöm ritkíttatni).

Amúgy nem sok ismerősöm van, akinek gyereke lenne, de most ha belegondolok, az egyiküknek mindig is hosszú haja volt, most is az van neki, nem vágatta le szülés előtt/után. Másik ismerősömnek úgyszintén mindig is hosszú haja volt, ő sem vágatta le. A harmadik meg sosem volt kibékülve a hajával, ő állandóan vágatta, aztán növesztette, aztán megint levágatta, szóval nála elég változó, de a gyerek ezt nem befolyásolta. A negyedik ismerősöm meg már jó régen szült, de neki kb. 15 éves kora óta rövid volt a haja, úgyhogy azon nem volt mit rövidebbre vágatni, és most, hogy már tíz éves gyereke van, állt neki megnöveszteni.

2013. aug. 26. 16:27
 24/26 anonim ***** válasza:
Én sosem vágatnám le. Mellesleg a tesóm kicsije imád vele játszani. 2 éves. Állandóan azt játsza, hogy "Hol a Köri, itt a Köri" és ki be huzkálja a hajamat, mint egy függönyt :D Praktikus a hosszú haj! :D... és szórakoztató :D
2013. aug. 26. 17:05
 25/26 anonim ***** válasza:

Nekem igazából anyaként lett annyi önbizalmam, hogy nem kötöttem össze a nőiességet a hosszú hajjal és bizony rövid hajjal is tökéletesen magabiztosnak éreztem magam!

Mondjuk nem pixie frizurát vágattam, hanem az akkor tök trendinek számító Victoria Beckham-es fazont (elöl hosszabb, kb. állig érő, hátul rövidebb, enyhén felnyírt) és életemben először melíroztattam.

Nagyon szerettem, mert amellett, hogy nagyon jól állt, kb. 15 perc alatt tökéletesre kész voltam a hajmosás-hajszárítással. Előtte, amíg kb. lapockáig érő hajam volt, ez min. 40 percbe telt és még akkor sem volt mindig jó, ezért sokszor inkább összefogtam, de akkor meg mi értelme van a hosszú hajat "fenntartani"? :)

Ez kb. 5 éve volt, utána még 2 évig volt olyan hajam, de nagyon meguntam, hogy annyira elterjedt és még a 80 éves Mari néninek is olyan haja lett :) Azóta növesztem, most kb. vállig ér, de tök semmilyen a fazonja, úgyhogy ennél még a 3 centis haj is jobb lenne :)

2013. aug. 26. 17:27
 26/26 anonim ***** válasza:

Nekem az a tapasztalatom (saját is), ha egy nőnek valami jelentősebb változás történik az életében, akkor általában megváltoztatja a frizuráját (pl. egy szakítás egy hosszú kapcsolat után, vagy új partner, ilyesmi). Nem biztos, hogy éppen rövidre vágatja, lehet csak átfestteti, de általában ilyenkor a nők változtatnak valamit látványosan a külsejükön.

Én is levágattam a hajam szülés után kb. 2-3 hónappal.

Már régen terveztem, mert nekem régen is évekig volt rövid hajam, de az utóbbi kb. 15 évben hosszú volt.

Ilyenkor bátrabb is az ember, hiszen a kollégák már megszokták a régi külsejét, és elég nagy visszhangot vált ki egy ilyen elég drasztikus változás a munkahelyen, és ezt ilyenkor elkerülheti az ember, végre kipróbálhat valami újat anélkül, hogy mindenki visítva közeledik felé a folyosón a munkahelyen, és fejhangon üvölti, hogy "jéééééé, levágattad a hajaaaaaad???!!!!!".

Én személy szerint mikor megszületett a kisfiam, úgy éreztem, hogy teljesen más ember lettem (és azóta is).

Szóval szerintem ez valahol az "új ént" szimbolizálja.

Egyébként szerintem is ugyanannyi macera van a rövid hajjal is mint a hosszúval, legalábbis nekem vékony szálú zsírosodó hajam van, ezért minden nap be kell lőnöm, de nekem a hosszúval is kb. ugyanennyi macera volt, vagy csak egyszerűen hátra nyaltam egy copfba, de azt meg már untam.

Szóval én személy szerint ezért vágattam le :).

2013. aug. 26. 18:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!