Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van valaki aki az egyetemi...

Van valaki aki az egyetemi évei alatt lett terhes? Hogy oldotta meg? Abbahagyta a sulit vagy levelező? És kapott e támogatást így?

Figyelt kérdés
2013. febr. 26. 09:52
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A Barátnőm igen.

Egy féléve volt még hátra,halasztott,aztán a baba 1,másfél éves kora körül befejezte.

Gyes + csp járt neki.

2013. febr. 26. 09:54
 2/12 anonim ***** válasza:
Mi most tervezzük a babát, és suliba járok. Eleve levelezős vagyok, így ez nem is volt kérdés, hogy megy-e. Második sulim amúgy. Szerintem meg lehet oldani. Ha eddig dolgozni tudtam suli mellett, akkor babázni is fogok tudni :) és nem is vagyok egyedül. A férjem mindenben tud segíteni. Ez sem utolsó szempont. A sulit nem hagyom abba, semmi esetre sem. Neked sem javaslom. Ha haladsz, bármennyit is, csak jól jársz. Ha otthagyod, nehezebb lesz visszamenni.
2013. febr. 26. 09:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
szia! én idén nyáron diplomáznék, de 1 hónap múlva várható a baba érkezése. ezt az utolsó félévet egyéni tanrenden próbálom teljesíteni, szakdolgozatot meg halasztom 1 félévvel, mert most képtelenség lenne még azt is megírni. nálunk (SZTE) szüléskor jár egy egyszeri támogatás a sulitól, és ennyi. gyes alanyi jogon jár mindenkinek, viszont az összeg elég kevés. gyed nem jár, csak ha 6 hónap sulid meg 6 hónap munkaviszonyod van legalább. remélem tudtam segíteni!
2013. febr. 26. 09:57
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mi is most tervezzük a babát még van másfél évem a suliból de már nem tudok halasztani sajnos ellőttem mind családi okokból,de én is levelezős vagyok. Én is úgy gondolom meg tudnám oldani csak a család nem gondolja így :(
2013. febr. 26. 09:58
 5/12 anonim ***** válasza:

Én ugyan levelezős voltam, dolgoztam már, de halasztottam fél évet, amikor megszületett a kislányom. Szerintem a gyerek nem olyan, hogy ha dolgozni tudtam akkor babázni is. Az anyaség nem ér vlget délután 5kor. Egy kis baba egész nap a cicin lóg, ha suliban vagy nem tudsz szoptatni pl. Az elején sokat kell kelni éjszaka nagyon fárasztó.Ha épp vizsgaidőszakban vagy gyermekágyas szerintem nem megoldható. A terhességnél sem lehet előre kiszámolni, hogy mit hoz. Nekem 3 hónapig feküdnöm kellett.

Amikor megszületett

2013. febr. 26. 10:04
 6/12 anonim ***** válasza:
Bocs, véletlenül elküldte. Szóval amikor megszületett a kislányom nem is érdekelt a tanulás, iskola csak ő! Viszont amikir vissza mentem jól esett, h emberek közt vagyok és mással is lefoglaltam már magam.
2013. febr. 26. 10:06
 7/12 anonim ***** válasza:
Én NAPPALIN is meg tudtam oldani,2 félév egyéni tanrenden a baba mellett,valamint terhesen is végig jártam suliba.Miért ne tudnád megoldani? Ne a családod döntsön helyetted.
2013. febr. 26. 10:12
 8/12 anonim ***** válasza:

Én munka mellett kezdtem el a 2. egyetemet levelezőn. Miután elkezdtem előléptettek a munkahelyemen és eszméletlenül sokat kellett dolgoznom. Ritkán értem haza 7-8 előtt, mégis ment a suli, le tudtam vizsgázni.

Harmadéves voltam, amikor terhes lettem. Azt hittem könnyebb lesz így, mint amikor dolgozni jártam. Hát nem így lett. A terhesség elején és a végén is hetekig kórházban voltam, ami mindkét vizsgaidőszakot érintette, sőt szinte teljesen lefedte. Így ugrott 2 félév. A következő vizsgaidőszakban 5 hónapos volt a kislányom. Lehet, hogy más ügyesebb, de én csak 1 vizsgát bírtam megcsinálni, arra is csak azért vettem rá magam, mert már nem halaszthatok.

2013. febr. 26. 10:17
 9/12 anonim ***** válasza:
A munkám sem ért véget 5kor, de jó, hogy felhoztad. Szerintem meg lehet oldani. Úgy gondolom, hogy ha van segítség, aki havi 1-2 napot figyel rá, odaadja a lefejt tejet, vagy pelenkázza a picit, amíg suliban van az ember, simán megoldható. Csak akarni kell. Mindenki a saját terhelhetőségét érni. Nekem voltak nehezebb időszakaim, mint egy baba és suli együtt. Aludtam már hónapokig extrém keveset fizikai munka miatt, és tudom, hogy akkor is tudtam tanulni. Ráadásul örömöt sem adott, csak muszáj volt csinálni. Most, hogy könnyebb az életem, segítségem is van, egy csepp félelem sincs bennem, hogy nem fogom bírni. Csak jobb lehet, mint régen volt. :) És még örömforrás is. Én úgy gondolom, nem lesz semmi gondunk. A te életed, terhelhetőséged és segítséged te ismered. De az is igaz, hogy én a családom véleményét nem kérem ki ilyen jellegű döntésben, mert a párommal 100% függetlenül élünk tőlük. Rokonlátogatóba megyünk csak alkalmanként. Az egyetlen ember, akinek érdekel a véleménye, akivel egy csapatban játszom és akivel a terheken osztozunk, az a párom.
2013. febr. 26. 10:17
 10/12 A kérdező kommentje:
Persze én sem kértem ki a véleményüket,sőt tudom, hogy az én családom mindenben segítene azon a pár napon amikor suliba kell mennem vállalnák,hogy vigyáznak a picire.De anyósom és apósom véleményét nem kell kikérnem megkapom anélkül is,nem is említettük nekik, hogy tervezzük a babát de már most azt hajtják,hogy nem akarnak még nagyszülők lenne és ráér még,majd jövőre.Még nem házasodtunk össze most szeretnénk bár én nem az a fajta vagyok aki szerint házasság nélkül nincs gyerek,de nekik ez sem tetszik azt mondták a házassággal is ráérünk majd az is jövőre,és hiába mondja nekik a párom, hogy ez a mi dolgunk a mi életünk nem nagyon érdekli őket.Már előre rettegek mi lesz ha tényleg teherbe esem és meg lesz a pici
2013. febr. 26. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!