Anyukák adnátok tanácsot? Ti hogyan spóroltok?
Pár évre egyedül maradtam a kisbabámmal, így nagyon kevés pénzből kell gazdálkodnom.
Szégyen, vagy nem, de rászoktam, hogy csak minden második nap zuhanyzok, akkor is gyorsan, ezzel vizet és gázt spórolok egyszerre.
A lányom fürdővizét a kiskádból minden este átöntöm a felmosóvödörbe és amíg tart, ezzel öntöm le a WC-t.
Ha nagy ritkán sikerül elkapnom a pillanatot, akkor a mosógépből kifolyó vizet is felfogom szintén WC- öblítésre.
Lámpát csak legszükségesebb alkalommal kapcsolok, energiatakarékosak az izzóink.
A lakásban egyedül a szobában fűtök a gyerek miatt, a lakás többi részében nem.
Húst csak akkor veszek, ha kapok olyat, aminek aznap jár le a szavatossága, így féláron adják.
Ebből veszek többet és kisebb adagokban lefagyasztom.
1. vagyok, azt elfelejtettem, hogy én is csak akciósan, vagy kuponnal veszek pelenkát, törlőkendőt.
Ezen nem akarok spórolni, nekünk a Pampers vált be, bár most Rossmannosat vettem, kíváncsi vagyok jó lesz-e, azt is dicsérik.
Törlőkendőből szerintem legalább fél évre el vagyok látva, mert bespájzoltam akciók alkalmával.
Érdemes mindig figyelni mi hol akciós, pl. Sudocremet nem vennék soha eredeti áron, de a Rossmannban az is most volt akciós és nagyon sokáig elég a 60g-os tégely is.
Valamint fürdetőt, krémet is azt használok amit az orvos felír. Amellett, hogy a legolcsóbb, ettől legalább biztos nem pattogzik ki.
4 hetesen kapott el először valamit, el volt dugulva az orra, drága orrspray helyett szintén gyógyszertári sóoldatot használtam, pár 100Ft volt és bevált.
mi is úgy próbálunk spórolni, hogy pl. a gyerek fürdővizében fürdök én is miután lefeküdt, felengedem kis meleggel, így nem kell még fél kád vizet engedni :)
villanyra figyelünk, hogy ne égjen mindenhol. 2 naponta főzök nagyobb adagot mert villanytűzhelyünk van és zabál mint a fene :(
listát írok mit kell venni, heti menüt állítok össze és csak a hozzávalókat veszem meg plusz ami muszáj, így nincs maradék.
akciós húsokat veszek én is sajnos, de mindig lefagyasztom, anélkül nem főzöm meg, biztos ami biztos ;)
ha valami akciós, pl. wc-papír, tartós élelmiszer akkor több csomagot veszek.
kajákból is próbálok az olcsóbb fajtákat főzni, hónap végén gyakran van a maradék felvágottak miatt mondjuk pizza :)
de lángost is nagyon szeretik a gyerekek és 200Ft-ból megvan egy vacsora+ebéd :)
na meg ugye a krumplis ételek, levesek, főzelékek, szerencsére mindenki szereti nálunk ezeket a kajákat :)
Amin szerintem nagyon lehet spórolni, az a kaja. Nálunk ezen e téren kellett változtatni. Persze egészségesen eszünk, zöldség, gyümölcs...
Heti egyszer megyek a férjemmel bevásárolni, de akkor egész hétre. Általában szombaton megyünk a piacra. Hétköznap már csak kenyeret, tejet, kefirt veszek, mikor elmegyünk a lányommal sétálni. Listát csinálok a vásárláshoz és a heti menühöz is. Nem megyek tecsóba meg ilyenek, ott csak költenék feleslegesen.
A mosásnál egész adagokat mosok. Lámpa lekapcs, számítógép sem megy egész nap, kihúzom a hajvasalót, hajszárítót.
Mosogatógép. Tablettával számolva is rengeteget spórolok.
Ha most költöztök és belefér, ablakcsere, ha kell. Baromi sok elmegy, ha az utcát fűtitek...
Köszönöm szépen a válaszokat!
És abban esetleg tudtok segíteni, hogy mit érdemes 2, akár 3 napra főzni? Ti mit szoktatok? A pici már minden evő:)
Havi menüt írok
1 nagy bevásárlás van, meg max hetente 1 kisebb
Férjem az egyik kollégájával jár felváltva dolgozni
Magam sütöm a kenyeret/pékárut
Ecetet használok öblítésre
Pelust 40% kedvezménnyel veszek
2 napra főzök
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!