Anyukák, akik sokszor vannak egyedül éjszaka! Ti nem féltek?
Úgy értem, hogy betörnek, ti meg egyedül vagytok a gyerek(ek)el, vagy tűz lesz és menekülni kell, esetleg nektek valami bajotok lesz, a gyerkőc meg reggelig (vagy amíg a párotok haza nem ér) egyedül marad?
Vagy van valami hasonló félelmetek?
Nekem a férjem egy fél évig külföldön dolgozott, amikor gyesen voltam a két kicsivel. Az elején nagyon féltem, éjszaka szólt a tévé, égett a kislámpa, óránként felébredtem, este amikor a gyerkőcök már aludtak, akkor mentem zuhanyozni, és mindig az jutott eszembe, hogy ha most elcsúszok a fürdőszobában, összetöröm magam, senki sem tud segíteni, meg mindenféléket képzeltem.
Idővel azért hozzászoktam a helyzethez, de a gondolat mindig ott volt, ha velem történne valami a lakásban, a két pici nem tud tenni semmit, és senki nem talál ránk a házban.
Biztos nevetségesnek hangzik, de én ezt így éltem meg.
Gondolom, neked dolgozik a párod éjszaka, az annyiból jobb, hogy tudod, mindig hazajön. Kitartás!
Én csak a betöréstől félek. Valahogy az soha nem jutott eszembe, hogy nekem bármi bajom lehet, vagy hogy a házban tűz lesz. Eddig!
Engem az nyugtat meg, hogy lefekvés előtt a bejárati ajtó elé mindig odatolok valamit, ami zajos ha megmozdul. Általában a gyerekek játékbabakocsiját használom. Az ágyam mellett van a telefon, és elérhető közelségben egy baseball ütő.
Úristen, már miért félnék???
Egyedül élek most egy darabig a lányommal, de meg se fordult ilyen a fejemben.
Nem azt mondom, hogy szerencsétlen vagyok, és nem tudom kimenekíteni a gyerekeket az égő házból, de azért egész más lenne, ha a férjem itthon lenne. Akkor monddjuk ő felkap pár cuccot, én meg a gyerekket és megyünk.
Vagy a betörős eset. Mi az emeleten alszunk, jön valaki aki betör hozzánk. Persze meghallom, mert nekünk is mindig van valami az ajtóban/ablakban. Hívom a rendőrséget, de mi van, ha ő meg feljön és bántani akar minket? Ha a férjem itthon lenne, akkor azért ő el tudná intézni amíg én telefonálok...
Vagy a másik eset amit írtak, hogy elesek, és beverem a fejem. A gyerekek meg addig mit csinálnak amíg magamhoz térek? Vagy magamhoz se térek...
Minden 3. nap van ilyen nálunk (tűzoltó), hogy nincs itthon 24 órát. Persze nem mindig gondolok ilyenekre, de hetente, kéthetente átfut egy-egy gondolat az agyamon...
Érdemben sajnos nem tudok hozzászólni,mert nem vagyok ilyen cipőben,de átérezve a gondodat én is félnék,mert amúgy is parás vagyok.
Baromi rossz lehet,szerintem nyugodtan sem tudnék aludni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!