Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet úgy gyerket vállaln...

Hogy lehet úgy gyerket vállalni, hogy nem kötik össze az anyagi fedezettel?

Figyelt kérdés

Nekem van egy gyerekem, de most vesztünk össze, hogy legyen második vagy sem. Ő akar. Az elsőt is ő karta azt még vállaltam, a másodikat nem.

Nekem nem éri meg úgy gyereket nevelni, hogy minden csak a gyerek érdeke, mindent a gyerekre költünk stb.

Nekem fontos a leleki nyugalmam is ami gyerek mellett nehezen összeegyeztethető. És tény hogy függnek a döntéseim az anyagiaktól is mert nem értem mi abba a jó ha van 3 gyerekem de csak vajaskenyeret kap, mintha van egy aki felvágottat is tehet a kenyerére. A gyerek ruháit így is kapjuk. Magunknak már nem vettünk évek óta. Nem ohajtok rongyokba járni, mert már nincs rá anyagi fedezet.

Én anyagi biztonságba nőttemfel. Szegénységről csak látásból és beszédből hallottam, ugyan így a szegénység problémáinak megoldásairól. Ezt én nem tudom gyakorlatba önteni. Mert az más megélni, mint beszélni róla. Nagyon kíváncsi vagyok hogy azok akik úgy szülnek hogy nem nézik miből etetik a családot azok mért gondolják azt, ,hogy jól cselekszenek?

2009. szept. 9. 13:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
2 gyerekem van,a nagyobbik vajas kenyeret és tésztát eszik főleg,mert azt szereti!Komolyan:elég nehéz időket éltünk mostanában,de a gyerekeknek mindene meg van,mert az az első.De részünkről ez igy természetes.Segitségünk sincs,igaz fárasztó néha a 24 órás szolgálat ,de mi AKARTUK!Ha te egy gyereket is főleg a párod kedvéért vállatál,akkor ne szülj másodikat,ebben most tartsa ő tiszteletben a döntésedet.Nem vagyunk egyformák,mindenkinek más a fontos.
2009. szept. 9. 13:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kicsit önző vagy , nem lehet ?:) Mert bizony egy gyerek lemondás. És inkább én eszem felvágott nélkül a kenyeret , de neki(k) jusson... Én még azt mondhatom, viszonylag kielégítő anyagi helyzetben vagyunk, van lakásunk , jókor jött a baba...stb. De ha választani kell egy új gatya, meg aközött, hogy a gyereknek új rugik, akkor természetesen ez utóbbit tartom szem előtt. Fontos persze a személyes elégedettség is , de amit megadsz 1 gyereknek, hidd el, megadhatod kettőnek is! Én egyke voltam, sose gondolkoztam testvériesen.Nagyon nehéz "kitanulni" belőle, /de nem lehetetlen/ Pedig bizony van úgy, hogyha a gyerek kap egy banánt, amit ha bevág elég szépen jóllakik tőle,/még talán a hasa is megfájdul/ de ha megfelezi a tesójával, akkor is jól lakik és a testvérére is gondolt...

2009. szept. 9. 13:27
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Hagyj még magadnak egy kis időt a gondolkodásra,ezt a párodnak is meg kell értenie.

Értem miről beszélsz,nekem 2 gyerek van.Míg az elsőnek meg tudtam venni a minőségibb ételt,addíg a második születése után,már csak az olcsóbbat,mert ugye kettő kell mindenből.Pl: az első falta a tejszeletet,míg most már csak az olcsóbb túrócsoki van.Míg az elsőnek új ruhái voltak,most leginkább turiban vásárolok.A leghátrányosabb helyzetben a dolgozó 2 gyermekes családok vannak,mert mindent ugyanúgy kell fizetni,mint az egy gyerkre.Pl:ovis-sulis kaja a kettőnek 17 000 ft havonta.Míg ha hárman lennének akkor az emelt családi ellenére ezen kiadások már nem terhelnék a családi kasszát.Nem beszélve az egyébb 3 gyerekes kedvezményekről.Utazási kedvezmény,adókedvezmény,ingyen tankönyv stb...

Nekünk is jobban megérné vállalni egy 3. at,mert akkor mindjárt nem vonnák le a fizunk felét adóba.Ha kiszámolom akkor 3 gyerek ellenére a kedvezményekkel együtt + 15 000-rel több jutna fejenként.Hát ezért éri meg több gyerkőcöt vállalni.Fogyó nemzet vagyunk,így van kitalálva a rendszer.Vagy 1 gyereked legyen,vagy 3.

Hagyj magadnak egy kis időt,dolgozz te is,szedjétek össze magatokat,aztán ha van rá lehetőség akkor még vállalhattok másikat.

2009. szept. 9. 13:29
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha így gondolod és nem szeretnél másikat, csak a férjed kedvéért ne vállald annak sosincs jó vége sztem :((

Mi 2 gyerkőcöt szerettünk volna, vagyis én szeretnék majd 3.at de a férjem nem pont az általad is írt dolgok miatt, és én tiszteletben tartom a döntését.

Mert a gyermeket ketten vállaljuk. Megcsinálhatnám, hogy "véletlen" teherbe esek, nem engedné elvetetni úgysem, de a párom és nem csaphatom be, plusz tudom h neki fontos hogy eljussunk néha ide-oda és ne kelljen a hónap utolsó hetében fillérezni, félre tudjunk tenni a gyerekeknek stb.

Így tuti nem vállanánk be még egy gyermeket, mert tudom h csak vajas kenyér, párizsi jutna :(

Tudom persze hogy a nagy család meg a szeretet az mennyit számít, de mi mégsem vállalnánk be többet.

Így nem :(

2009. szept. 9. 13:30
 5/12 anonim ***** válasza:

Neked nem való még egy gyerek, és ez most nem bántás! Nem vagyunk egyformák. :)

Viszont a férjednek tiszteletben kell tartania a döntésedet! Kettőtök döntése kell, hogy legyen, mint minden, hiszen egy család vagytok. És ha Te nem szeretnél, akkor ezt el kell fogadnia. És nem kellene összevesznie emiatt :P

Az Anyaság csodálatos dolog, azt hiszem, ebben a legtöbben egyetértünk, akármennyi gyerek van, és akármilyenek a körülmények. NEKED így csodálatos, egy gyerkőccel, akkor miért kellene másképp lennie?! Apuka értsen meg és fogadja el, és imádjon kettőtöket :)

2009. szept. 9. 13:42
 6/12 anonim ***** válasza:

Ezen a kérdésen már én is sokat gondolkodtam. Soha nem fogom megérteni, hogy hárman vagy négyen hogy tudnak megélni 100 ezer forintból, úgy hogy ebből fizetnek mindent és váltig állítják, hogy a gyerek/ek nem szenved/nek hiányt semmiben (senkit nem akarok ezzel a mondattal megbántani). Szerintem a gyerek mindenképp hiányt szenved, ha nem kicsinek, hát legkésőbb iskolás korában, mert cikizni fogják a társai.

Mi is jól beterveztük a babát, saját ház (illetve még a banké), kocsi, biztos munka, megfelelő anyagi fedezet, stb. De hiába a válság nekünk is beköpött a levesbe. a törlesztőnk a duplája lett, igy most kicsit szorosabbra húztuk a nadrágszíjjat és ugrott a második babaprojekt, illetve el lett halsztva.

Érdekes nálunk meg fordítva van, mint nálatok. Én vagyok, aki nagyon nagyon szeretném már a másodikat, és a férjem int mindig csendre, ha szóba hozom. Ő olyan típus, mint Te vagy, nem szereti, ha nincs meg minden amit szeretne. Én viszont mindig belátom, hogy igaza van ha felhoz néhány érvet. (Hiába mi is teljes anyagi biztonságban nőttünk fel mindketten) Szerintem Te is érvelj a mellett, hogy még várni kellene a másodikkal, hátha belátja. Ha igazán szeret, nem fogja Rád erőltetni az akaratát.

Talán jövőre jobb lesz a helyzet, mint most és senkinek nem fog gondot okozni a gyerekvállalás.

2009. szept. 9. 14:01
 7/12 anonim ***** válasza:
60%
Te egyáltalán nem vagy (és nem is leszel) anyatípus... ennyi az egész...
2009. szept. 9. 15:02
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Fel kell állítani egy fontossági sorrendet.

Mi sem vagyunk gazdagok, sőőt. De bármikor bevállalnék még 1 gyermeket, akkor is, ha én csak 2 naponta ennék üres kenyeret (persze nekik jusson akár vajas naponta)

Mivel nem ikrekről van szó, a kicsi megörökölheti a nagyobb ruháit, úgysem rongálják még ilyenkor. A pelenka drága, meg a tápszer, ha szükség van rá.

Ha van is pénz, amivel elmegyek egy ruhásboltba, mindet rá költöm, hadd legyen egy 30.pólója is, mert ez az anyaság. Mert sokkal szívesebben látom benne őt, mint magamat egyben, nekem jók a régi rongyok is.

Én is szeretek kettesben lenni a férjemmel, de nekem az is megfelel, ha sétálunk egyet a környéken kézen fogva, nem kell bowlingozni, vagy étterembe menni.

Viszont mások vagyunk, vannak, akiknek ezek fontosabbak.

2009. szept. 9. 15:15
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

3 gyerekem van.A kicsi 6 hónapos.Az édesapja el sem vállalta,én sem akarom,hogy közük legyen egymáshoz.Marad a Gyed és a Csp.Turkálóból öltözködünk,a kicsit mégis mindig megdícsérik,hogy milyen csinos.Ki tudom fizetni a számlákat,eszünk rendesen,bár sokszor az olcsó felvágottak kerülnek az asztalra.Néha el tudok menni a barátaimmal egy esti beszélgetésre.A szüleimnek van kertjük,így mindig van friss zöldség,gyümölcs.A fagyasztó is tele van és befőztem sok lekvárt,paradicsomot,savanyúságot.Ezzel rengeteget spórolok,és én szeretek pepecselni a befőzéssel.

Nyaralni az idén nem tudtunk elmenni,én a pici miatt amúgy sem szívesen mentem volna,de a nagyok strandoltak,buliztak.

A hajamat itthon festem,kozmetikushoz sem tudok elmenni és a szoláriumot is elfelejthetem.

De,ez a kövér kis cucc itt röhög és ez többet ér a bársonyos bőrnél,a trendi ruháknál,a külföldi nyaralásnál!

2009. szept. 10. 08:36
 10/12 A kérdező kommentje:
Tévedés eloszlatása véget nem, trendi csaj vagyok. 35 éves, kézműves tanár aki már gyerekkorában is emberkerülő volt. A munkámat imádom, de a lányomat is. Tény hogy nagyranőtt gyerek vagyok, de ezt imádja a lányom is bennem. :) az én szemembe az anyaság nem jelent önfeláldozást, mivel úgy is el kell szakadni tőle. Nem magamnak szültem, hanem az életnek. Önmagáért. Minket sem azért neveltek úgy ahogy, hogy egy gyerek születése miatt eldobjunk mindent magunktól amink volt és érdekelt. (kivéve, ha kifejezetten az anyaságra nevelnek)
2009. szept. 10. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!