Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kire szokták (pl ezen az...

Kire szokták (pl ezen az oldalon) azt mondani, hogy "szuperanyuka" vagy "ősanya"?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy gúnyosan használják, de kikre szokták ezt mondani?
2013. febr. 21. 22:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is voltam már szuperanyázva, mert rendet tudok tartani a másfél éves gyerekem mellett, meg van időm főzni, mosni, takarítani, mert mindez csak szervezés kérdése.

Pedig szerintem csak egy normális, átlagos anyuka vagyok.

2013. febr. 22. 08:10
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem a szuperanyuka/ősanya az, aki foggal, körömmel ragaszkodik a saját elképzeléseihez.

Legyen szó akár a táplálásról(szoptatás-tápszer, mikor, hogyan kezdi a hozzátáplálást...), akár a nevelésről, akár a gyerek "szállításáról" (kendő, babakocsi,stb.)higiéniáról(textil pelus/eldobható pelus)

altatásról(egy ágyban, külön), és még sorolhatnám...

Nem hajlandó tudomásul venni azt, hogy nem mindenkinek jön be az ő elképzelése, vannak, akik máshogy csinálnak dolgokat, és ezt nem bírja elfogadni. Valamint lenézi azokat, akik máshogy gondolkodnak bizonyos babával kapcsolatos dolgokról mint ő.

Nem lehet vele normálisan beszélgetni(leginkább itt a gyakorin...)mert egyből vitatkozni kezd, ha valaki nem ért vele egyet, vagy elmondja a véleményét.

Úgy gondolja, hogy ő tökéletesen csinál mindent, és ha valaki nem úgy csinálja mint ő, akkor negatív kritikával illeti.

2013. febr. 22. 13:16
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Ismérvek:

1. Soha nem hibázik, azaz tökéletes - ellentétben a világon élő összes többi anyával szemben

2. Mindent maximálisan jól csinál - ellentétben a világon élő összes többi anyával szemben

3. Csak az a jó amit/ahogy ő csinálja - ellentétben a világon élő összes többi anyával szemben

4. Mindenki más ostoba és nem anyának való, aki nem úgy csinálja/gondolja ahogy ő

5. Soha nem alszik, mert azzal időt vesz el a gyermekétől - ellentétben a világon élő összes többi anyával szemben

6. Itt a GYIK-en soha nem a kérdésedre fog válaszolni, hanem az elveit hangoztatja, ami nem túl hízelgő a - világon élő összes többi anyára nézve

7. Nem orvos, de az összes gyerekbetegség tüneteit és kezelési módjait kívülről tudja - ellentétben a világon élő összes többi anyával szemben

Na itt meguntam a felsorolást, de sztem ebből már felismerhető:)

2013. febr. 22. 13:54
 14/16 anonim ***** válasza:
A szuper anya/ősanya kifejezés számomra olyan anyát takar, aki mindent jobban tud, mindent tökéletesen csinál, a gyereke pedig nemcsak minta gyerek, hanem csodagyerek is egyben. 10 es 11 válaszokat adó anyukák az en szememben normálisak, nem szuperek.
2013. febr. 22. 13:54
 15/16 anonim ***** válasza:
Igen, én is normális anyukának tekintem magam, pont ezért is írtam, hogy olyanokért is le szuperanyukázzák a másikat amire nem is lenne okuk. Csak azért, mert az ember nem egyetértően bólogat, hogy bizony hagyni kell a lakást futni, hanem elmondja, hogy napi max fél óra takarítással rendben lehet tartani a dolgokat.
2013. febr. 22. 13:59
 16/16 anonim ***** válasza:

szuperanya: Aki a saját igényeit előbbre helyezi, nála a baba alkalmazkodik, kicsit plázacicás, szülés után 2 héttel csúcsformában van, a legtrendibb babakocsiban tolja a gyerekét, mindig tökéletes a sminkje, apával naponta összebújnak, az élete babával változatlan, a gyereke meg se mukkan, nem hasfájós, még beteg se szokott lenni.

ősanya: Kizárólag hordoz, a babakocsit ördögtől valónak tartja, náluk otthon minden bio az ételektől kezdve a tisztítószerig, annyira környezettudatos,hogy a lavórban összegyűjtött esővízzel megfürdik, majd mosogat benne, végül ugyanazzal a vízzel wv-t is öblít. De csak ha kaki van! Otthon, háborítatlanul szült, mert kórházban sérül a gyerek és az ő lelkivilága.

tucatanyuka: Az "átlag" anyuka, aki úszik az árral. Közepes,bár talán inkább szegény anyagi háttérrel, nézi az egyet fizet kettőt kap akciókat, gyűjti a kuponokat, veszi a tesco gazdaságost, a könnyű és finomat és azt hiszi, hogy jól jár, miközben tipikus fogyasztó. Ha nem dőlne be a sok reklámnak,marketing fogásnak, ugyanebből a pénzből, minőséget is adhatna a gyerekének.

Leginkább hallomásból,innen-onnan tájékozódik, ezért könnyen befolyásolható és megy a tömeg által kijelölt úton.

Az első két anyuka némi lenézéssel tekinti mindenki másra, a 3. csak azt hiszi, hogy a lehető legjobban csinálja, de nem veszi észre, hogy lenne más út.

Nem gonosz vagyok, ne értsétek félre, csak mindháromnak elsősorban negatív a felhangja, azt próbáltam megvilágítani.

Egyik típus sem létezik színtisztán, tulajdonképpen mindannyian a 3 típus valamilyen arányú keveréke vagyunk. (és lennének ott még pozitív tulajdonságok,ha jól átgondoljuk, de most a negatívra éleztem ki)

2013. febr. 22. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!