Kire szokták (pl ezen az oldalon) azt mondani, hogy "szuperanyuka" vagy "ősanya"?
Én is voltam már szuperanyázva, mert rendet tudok tartani a másfél éves gyerekem mellett, meg van időm főzni, mosni, takarítani, mert mindez csak szervezés kérdése.
Pedig szerintem csak egy normális, átlagos anyuka vagyok.
Szerintem a szuperanyuka/ősanya az, aki foggal, körömmel ragaszkodik a saját elképzeléseihez.
Legyen szó akár a táplálásról(szoptatás-tápszer, mikor, hogyan kezdi a hozzátáplálást...), akár a nevelésről, akár a gyerek "szállításáról" (kendő, babakocsi,stb.)higiéniáról(textil pelus/eldobható pelus)
altatásról(egy ágyban, külön), és még sorolhatnám...
Nem hajlandó tudomásul venni azt, hogy nem mindenkinek jön be az ő elképzelése, vannak, akik máshogy csinálnak dolgokat, és ezt nem bírja elfogadni. Valamint lenézi azokat, akik máshogy gondolkodnak bizonyos babával kapcsolatos dolgokról mint ő.
Nem lehet vele normálisan beszélgetni(leginkább itt a gyakorin...)mert egyből vitatkozni kezd, ha valaki nem ért vele egyet, vagy elmondja a véleményét.
Úgy gondolja, hogy ő tökéletesen csinál mindent, és ha valaki nem úgy csinálja mint ő, akkor negatív kritikával illeti.
Ismérvek:
1. Soha nem hibázik, azaz tökéletes - ellentétben a világon élő összes többi anyával szemben
2. Mindent maximálisan jól csinál - ellentétben a világon élő összes többi anyával szemben
3. Csak az a jó amit/ahogy ő csinálja - ellentétben a világon élő összes többi anyával szemben
4. Mindenki más ostoba és nem anyának való, aki nem úgy csinálja/gondolja ahogy ő
5. Soha nem alszik, mert azzal időt vesz el a gyermekétől - ellentétben a világon élő összes többi anyával szemben
6. Itt a GYIK-en soha nem a kérdésedre fog válaszolni, hanem az elveit hangoztatja, ami nem túl hízelgő a - világon élő összes többi anyára nézve
7. Nem orvos, de az összes gyerekbetegség tüneteit és kezelési módjait kívülről tudja - ellentétben a világon élő összes többi anyával szemben
Na itt meguntam a felsorolást, de sztem ebből már felismerhető:)
szuperanya: Aki a saját igényeit előbbre helyezi, nála a baba alkalmazkodik, kicsit plázacicás, szülés után 2 héttel csúcsformában van, a legtrendibb babakocsiban tolja a gyerekét, mindig tökéletes a sminkje, apával naponta összebújnak, az élete babával változatlan, a gyereke meg se mukkan, nem hasfájós, még beteg se szokott lenni.
ősanya: Kizárólag hordoz, a babakocsit ördögtől valónak tartja, náluk otthon minden bio az ételektől kezdve a tisztítószerig, annyira környezettudatos,hogy a lavórban összegyűjtött esővízzel megfürdik, majd mosogat benne, végül ugyanazzal a vízzel wv-t is öblít. De csak ha kaki van! Otthon, háborítatlanul szült, mert kórházban sérül a gyerek és az ő lelkivilága.
tucatanyuka: Az "átlag" anyuka, aki úszik az árral. Közepes,bár talán inkább szegény anyagi háttérrel, nézi az egyet fizet kettőt kap akciókat, gyűjti a kuponokat, veszi a tesco gazdaságost, a könnyű és finomat és azt hiszi, hogy jól jár, miközben tipikus fogyasztó. Ha nem dőlne be a sok reklámnak,marketing fogásnak, ugyanebből a pénzből, minőséget is adhatna a gyerekének.
Leginkább hallomásból,innen-onnan tájékozódik, ezért könnyen befolyásolható és megy a tömeg által kijelölt úton.
Az első két anyuka némi lenézéssel tekinti mindenki másra, a 3. csak azt hiszi, hogy a lehető legjobban csinálja, de nem veszi észre, hogy lenne más út.
Nem gonosz vagyok, ne értsétek félre, csak mindháromnak elsősorban negatív a felhangja, azt próbáltam megvilágítani.
Egyik típus sem létezik színtisztán, tulajdonképpen mindannyian a 3 típus valamilyen arányú keveréke vagyunk. (és lennének ott még pozitív tulajdonságok,ha jól átgondoljuk, de most a negatívra éleztem ki)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!