Ki milyen anyagi feltételhez köti a második gyerek vállalását? Egyáltalán köti-e bármilyen feltételhez?
egyetlen feltételünk van a második gyerek előtt, hogy megkapjam a max gyedet, amihez munkahely kell, 2 év munkaviszonnyal. Én a 3. és a 4. is bevállalnám ilyen alapon, de a férjem nem hinném, hogy belemegy, bár még fiatalok vagyunk, 25,30 évesek. Mi a mínuszból indultunk, szépen összeszedtük magunkat, ahhoz képest arany életünk van. Szóval ő úgy gondolja, hogy reálisan nézve 2 gyereket tudnánk útnak indítani az életben, nem úgy ahogy minket a szüleink, "oldd meg magadnak b.meg" jeligével.
Német, angol, orosz nyelven tudnám őket korrepetálni, párom meg töri-földrajz szakos volt, és matekból is jó, nem ezen lenne a hangsúly. A síelést is megoldanánk neki valahogy, de ezek relatíve kis költségek. Mi a gyerekeinknek sok készpénzt szeretnénk adni, ha majd kirepülnek, lakást akarnak venni, olyan legyen, mintha találnák.. :D Ezért van a lánynak számlája, ahova havonta kisebb összeget utalunk, vagy ajándékba kap családtagtól pénzt, akkor azt is. Ha egyetemre akar menni, ahhoz nagyon jól kell tanulni, kollégiumban lakna, dolgozhatna mellette valamennyit. És az már sokat segítene a családi kasszán. Szerintem nem szabadna azért nem bevállalni a második vagy 3. babát, mert nem fog tudni egyetemre menni...
Én imádom,hogy mindenki erőlteti,hogy testvér kell a gyereknek!
Nem szabad általánosítani,hogy minden egykének szomorú sorsa lesz. Két barátnőm is van, akiknek nincs tesójuk, és nem hiányzott nekik!
Meg mi a garancia arra,hogy 30 éves korukra nem csapják egymásra az ajtót.
Ettől függetlenül jó dolog a testvér, de igen, fontos a pénz. Mi úgy vállaltuk a fiunkat, hogy normális körülmények között mindent meg tudjunk neki adni. Ha később lesz egy drágább hobbija, akkor azt, ha nyelvet akar tanulni, akkor azt, ha egyetemre megy, akkor azt. Ezek bizony manapság nem olcsó dolgok! És ha az egyiknek biztosítom,akkor a másiknak is kell!
Mindamellett lehet,hogy önző dolog, de nekem az is fontos, hogy mi, a férjemmel is bizonyos dolgokat, amiket eddig megengedtünk magunknak, azt ezután is!
Barátnőm tanít egy suliban. Mondja,hogy sajnos sok az olyan gyerek, akik bár nem a létminimumon élnek, de nemsokkal fölötte. Sok a szülők hitele, apuka állandóan dolgozik, így otthon csak a feszültség van, veszekedés, és nagyon meglátszik a gyereken!
Jó, Nektek nem! De az emberek nem egyformák! Van, akinek fontos!
Nekem fontos, hogy ne kelljen hó végén remegve feltenni itt 48-szor is a kérdést,hogy mikor jön a GYED, meg a csp stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!