Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Érdemes járássegítőt venni?

Érdemes járássegítőt venni?

Figyelt kérdés
Nem káros, hogy így hamarabb jár a baba, mint magától tud?
2013. febr. 21. 14:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Én haszontalan dolognak tartom.
2013. febr. 21. 14:19
 2/10 anonim ***** válasza:

Én meg hasznosnak! Az én fiam most ott tart,hogy egyedül még nem megy, de szeretne előre is haladni, bútorba kapaszkodva meg az oldalazva szokott.

Nemrég vettük a járássegítőt, mert állandóan az ujjamat fogva akart sétálni, ami kb. fél óra után eléggé fárasztó volt a derekamnak!

Most meg,ha sétálni akar, akkor tolja a járássegítőt. Gyógytornászt kérdeztem, nem káros!

2013. febr. 21. 14:21
 3/10 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi értelme nincs. Ha megérik rá (csontok,izomzat, idegrendszer) úgyis járni fog. Felesleges ezt siettetni és olyan mozgásra "kényszeríteni", amire egyébként fizikailag még nem alkalmas.

Arról megoszlanak a vélemények, hogy káros-e. Én annak tartom.

2013. febr. 21. 14:24
 4/10 anonim ***** válasza:
Úgy látom, hogy ezt is gyereke válogatja. Én még csak sógornőm kislányáról tudok nyilatkozni. Elücsörgött előtte, nyomkodta a rajta levő hangot adó gombokat, de nélküle tanult meg járni. Járáshoz sosem használta, inkább belekapaszkodott a bútorokba. Hiába raktuk elé, eltolta maga mellett és lépegetett tovább sután. Kíváncsi leszek, hogy a fiam hasznát fogja-e venni, mindenesetre lesz neki.
2013. febr. 21. 14:25
 5/10 anonim ***** válasza:
2. vagyok! Engem pont a gyerek kényszerít! :)
2013. febr. 21. 14:25
 6/10 anonim ***** válasza:
A lányom nagyon szerette, nyomogatta, zenélt vele. Amikor tolni akarta, akkor meg rendszeresen elesett vele, mert gyorsabban gurult, mint ahogyan ő ment. Amikor már magától járt, akkor tologatta néha. Nem mondom, hogy felesleges, de nem biztos, hogy beválik.
2013. febr. 21. 14:27
 7/10 anonim válasza:
hjaj.jaj -.-"
2013. febr. 21. 14:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Egyáltalán nem káros. Jobb, mintha bébikompot vennél.

Mi egy olyat vettünk, amivel a kerekek vízszintbe hozásával a földön is lehet játszani. Kezdetben csak a gombokat nyomogatta, majd amikor eljött az ideje járássegítőként használtuk. Nagyon szereti, még bő 2 évesen is. Jobb, mintha te vezetgetnéd (amit nem is szabad úgy, hogy te vagy hátul).

Mivel tolni kell, így előredől, és magátol rögzül, hogy előre esek (kialakul a kezem előre teszem, akkor nem fáj-reflex is). Nálunk legalábbis így volt.

Ha tárolósat veszel, abba még a játékokat is tudja majd vinni. (a tárolósat kezdetben célszerű néhány kg-val megterhelni, hogy belekapaszkodik, ne dőljön fel)

Amienk bírta a belecsimpaszkodást is, nem dőlt fel.

2013. febr. 21. 14:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Kislányomnak nem vált be. Ajándékba kaptuk, de valahogy ő jobban elvolt a bútorokkal, abba kapaszkodott. A járássegítőt soha nem tologatta, ha fel akart benne állni, valahogy neki nem volt elég stabil, de játéknak elment...
2013. febr. 21. 14:35
 10/10 anonim ***** válasza:

2 gyerekem van. A lányomnak vettük utálta csak akkor használta mikor már stabilan ment és az utánozta vele ahogy porszívózok. Eltettem.

A kisfiam mikor 9 hónapos volt elkezdte tologatni a szélet a nagy gyurmás dobozt meg ilyeneket és lehoztam neki a padlásról minden nap tologatja. Most volt 10 hónapos és már 5-6 lépést magától megtesz.

Gyerekfüggő ez is.

2013. febr. 21. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!