Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki akar rúgni a főnököm, mert...

Ki akar rúgni a főnököm, mert babát várok, tényleg kirúghat?

Figyelt kérdés
Bejelentettem a főnökömnek a jóhírt,hogy kisbabám lesz,erre azt mondta,hogy amint talál helyettem jó munkaerőt,azonnal megszűnteti a munkaviszonyom,mert én hogy képzelem azt,hogy ő majd utánam tb-t fog fizetni és hogy megyek el orvoshoz meg vérvételre,mikor egyszemélyes boltban dolgozom és senki nem tud helettesíteni, ő sem,mivel arab és nem ért a pénztárgéphez, a sütéshez,semmihez. Szóval inkább kirúg. Régen nem lehetett kismamát kirúgni,már igen?
2013. febr. 20. 20:30
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%

29 vagyok: ha illegálisan foglalkoztatott téged, akkor valóban bonyolultabb a helyzet, mivel így nem vonatkozik rád az Mt - elvégre akkor nem is állsz hivatalosan alkalmazásban.

Ergo ki sem rúghat, mivel nem is állsz nála alkalmazásban...

Munkaszerződés híján nagyon kiszolgáltatott helyzetbe hozod magad, mert így csak az ő "jóindulatára" alapozhatsz, ami ugye nincs.

Az ő könyvelőjével nem tudod felvenni a kapcsolatot tisztázandó ezeket a dolgokat?

2013. febr. 20. 22:37
 32/34 anonim ***** válasza:
hívd fel oepet és megtudod hogy be vagy e jelentve
2013. febr. 20. 22:48
 33/34 anonim ***** válasza:
A jelenlegi módosítások szerint úgy tudom terhes nőt csak abban az esetben lehet elbocsájtani, ha a munkáltatóval nem közli a terhességét, (Ez a módosítás a korábbiakhoz képest, mivel korábban nem volt bejelentési kötelezettség. Azaz ha elbocsájtottak és utólag közölted, hogy terhes voltál az elbocsájtás napján, a felmondás nem volt érvényes.)valamint ha határozott idejű szerződésed van (nem köteles meghosszabbítani.) Tehát ha határozatlan idejű a szerződésed és írsz egy levelet , vagy esetleg e-mailt a főnöködnek, amiben tájékoztatod, hogy terhes vagy nem bocsájthat el. Ha esetleg nem vagy bejelentve, az tényleg probléma. Bírósági úton ezt is biztos meg lehetne oldani, de a perköltségek/ügyvédi díjak biztos nem kevesek. Az hogy arab nem számít, mivel a magyar törvények szerencsére rájuk is vonatkoznak.- Hozzáteszem, hogy a feléd való hozzáállása szerintem is kritikán aluli.
2013. febr. 21. 07:43
 34/34 anonim ***** válasza:
Célszerű lett volna írásban bejelenteni, hogy terhes vagy, hogy nyoma legyen. Várandós kismamát nem rúghatnak ki!!!
2013. febr. 21. 09:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!