Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki akar rúgni a főnököm, mert...

Ki akar rúgni a főnököm, mert babát várok, tényleg kirúghat?

Figyelt kérdés
Bejelentettem a főnökömnek a jóhírt,hogy kisbabám lesz,erre azt mondta,hogy amint talál helyettem jó munkaerőt,azonnal megszűnteti a munkaviszonyom,mert én hogy képzelem azt,hogy ő majd utánam tb-t fog fizetni és hogy megyek el orvoshoz meg vérvételre,mikor egyszemélyes boltban dolgozom és senki nem tud helettesíteni, ő sem,mivel arab és nem ért a pénztárgéphez, a sütéshez,semmihez. Szóval inkább kirúg. Régen nem lehetett kismamát kirúgni,már igen?
2013. febr. 20. 20:30
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Semmilyen munkaszerződést nem kaptam a kezembe. Annyit tudok,hogy 6 órára vagyok bejelentve,nettó 53ezerre. Viszont hajnal 4-től délután 4-ig dolgozom,12órát minden nap hétfőtől péntekig.
2013. febr. 20. 20:45
 12/34 anonim ***** válasza:
Nem kell ahhoz veszélyeztettet terhesnek lenni, hogy kiírjon. Ha jobban belegondolsz időnként van enyhe hasfeszülésed, görcsölgetsz, kis vérzés, és amúgy is borzalmasan fáradt vagy és képtelen vagy így dolgozni. Ha ezt elmondod az orvosnak kiír.
2013. febr. 20. 20:47
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodtan mondd meg a dokinak hogy a munkád veszélyezteti a babád egészségét, mivel éjjel nappal dolgozol, és nagyon ki vagy merülve, állómunka 12 óra... ki fog írni hidd el!

A főnöködnek meg nyugodtan mondd meg hogy ha kirúg akkor azt nagyon meg fogja bánni.. mert többel köti be, mintha kifizetné most a járulékot utánad...

2013. febr. 20. 20:48
 14/34 anonim ***** válasza:
100%
Ez így elég nehéz úgy, mert simán lehet be sem jelentett és akkor feketén dolgoztál és semmit nem lehet tenni.
2013. febr. 20. 20:48
 15/34 anonim ***** válasza:
Régóta dolgozol ott? Voltál már ezidő alatt orvosnál? Csak mert ha igen mindkettőre a válaszod akkor be vagy jelentve, mert tb-d máshogy nem lenne..
2013. febr. 20. 20:51
 16/34 anonim ***** válasza:

A lényeg az hogy táppénz alatt is kirúghat ha a szerződésed HATÁROZOTT idejű!!Ha határozatlan akkor nem!

De mivel te azt írod hogy munkaszerződést se kaptál a kezedbe te olyan munkaügyi pert varhatsz a nyakába hogy csak pislogni fog!! De ebbe jártasnak kell lenned és kijárni mindent mert te is húzhatod a rövidebbet!!

Midnesetre te ne mondjál fel mert rosszul fogsz járni!!!

Nézz utána mindennek és kérdezz rá a munkaszerződésedre!!!!Ha azt látod benne hogy határozatlan a szerződésed akkor nyert ügyed van,ha nem akkor sajna nem jó a helyzet mert bármikor felmondhat neked!!!

Hanyadik hétben jársz?

2013. febr. 20. 21:00
 17/34 anonim ***** válasza:
79%
18/18 as vagyok még mindig!!! 6 órába vagy bejelentve és többet dolgozol,hahó!!!!!Csúnyán megütheti a bokáját,ugyanis jogszabály ellenes amit csinál!!! Én a helyedbe csúnya pert varrnék a nyakára!!!
2013. febr. 20. 21:04
 18/34 anonim ***** válasza:
Bocs 18/19-es!!!!!!!!!!!!!
2013. febr. 20. 21:06
 19/34 A kérdező kommentje:
Csak arra nem gondoltok,hogy arab, és ha én pert varrok a nyakába,talán egy kietlen helyen elintéz örökre. Arab kultúrát ismeritek? A férfi megölheti a saját feleségét és nem kap érte büntetést,mert a Nő ott nem számít embernek.
2013. febr. 20. 21:09
 20/34 anonim ***** válasza:
Azért menj táppénzre! Nem is kell vele nagyon találkoznod se! Azért ez nem ilyen egyszerű hogy csak úgy fogja magát ás ezért lefejeztet...
2013. febr. 20. 21:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!