Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nekem is kevesebb szabadság jár?

Nekem is kevesebb szabadság jár?

Figyelt kérdés
2007-óta folyamatosan itthon vagyok 3kisgyermekem született Most 2013január 1-től viszamentem dolgozni a január havi bérpapíromon az áll 125nap szabim van,de közölték,hogy változott a törvény és így kb.30nappal kevesebb szabim lesz. Ez tényleg így van?
2013. febr. 18. 21:46
 1/5 anonim ***** válasza:

2011-ben változott a törvény a gyed alatt járó szabadságról.

Aki 2011 aug. 1. után kezdte a gyedet, annak már nem a gyed első évére jár szabadság, hanem a gyed első fél évére.

Ezzel együtt nem tudom hogy jött ki a 30 nappal kevesebb szabi.

2013. febr. 18. 21:55
 2/5 A kérdező kommentje:
Én sem értem de ezt mondták,a 3.kisfiam 2010 december 16-án született.Ezek szerint nem szabad hagynom magam.
2013. febr. 19. 08:53
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor rád még a régi törvény vonatkozik, mert az enyém 2011 jan végén született és még nekem is a gyed első évére adtak szabit!

Szerintem kérdezd meg tőlük, hogy melyik törvény változott, mutassák meg mi az, ami miatt kevesebb szabi jár.

Első voltam.

2013. febr. 19. 11:14
 4/5 anonim ***** válasza:

Ugye Mt. hatálya alá tartozol, nem közalkalmazott vagy?

Az alábbi linkek nagyon sok segítséget nyújtanak abban hogy saját magad is ki tudd számolni a szabikat ( egyébként ha a GYED 2011.08.01. előtt indult, akkor rád még valóban a régi tv. vonatkozik).

Ha kiszámoltad, akkor ezen a blogon kérhetsz megerősítést abban hogy jól számoltál-e ( de helyetted nem fogják kiszámolni:)

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2013. febr. 19. 13:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!2011 június 18-tó vagyok gyeden így szerintem biztos a régi törvény vonatkozik.Egyébként ha meg az új törvény vonatkozna akkor is csak a legkisebb fiam után kellene fél év szabit számolni,nem úgy ahogyan mondták,hogy egyből mind a három gyereknél csak fél évet.Nem vagyok közalkalmazott szerintem csak kevesebbet szeretnének fizetni.
2013. febr. 19. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!