Gyed utáni szabadság kiszámítása. Tudnátok segíteni? (többi lent)
Júliusba tölti be a kislányomat a 3. évét, és veszem ki a szabijaimat. Viszont azt nem tudom, hogy mi lesz az alapja a számolásnak? 2010-ről maradt még benn pár napom, gyed alatt pedig ugye fizetés nélküli szabin vagyok. Mi az alapja akkor a szabinak?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Köszi neked is.
Azt hiszem rosszul fogalmaztam meg, mit szeretnék megtudni:-). Azt, hogy pénzben mi alapján számolnak, a napot tudom.
Mt.
146§ (3): "A munkavállalót távolléti díj illeti meg
a) a szabadság tartamára..."
148. § (1): "A távolléti díjat az esedékessége időpontjában érvényes alapbér, valamint az utolsó hat naptári hónapra (irányadó időszak) kifizetett teljesítménybér és bérpótlék figyelembevételével kell megállapítani."
152. § (1): "A távolléti díj kiszámításakor, ha az irányadó időszakban munkabér-kifizetés nem történt, az alapbért kell figyelembe venni."
Én ezt úgy értelmezem, hogy az aktuális alapbéred ( pótlékok - és teljesítménybér nélkül) lesz a szabik alapja, mivel az irányadó időszakban ( utolsó 6 hónap) munkabér- kifizetés nem történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!