Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha az sztk-s...

Mit tegyek, ha az sztk-s orvos nem akar kiírni táppénzre?

Figyelt kérdés
Szeptemberben érkezik a tesó,az első gyerekkel májusig kapom a Gyest,és az orvos azt mondta hogy nem ír ki táppénzre,mert az nem így működik.De akkor mi lesz ha lejár a Gyesem?Dolgozni nem fognak visszavenni.Menjek el ezért magánhoz?
2013. febr. 18. 06:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Igen, megteheti hogy nem ír kí, a nőgyógyász ajánlása kell hozzá!

Válassz egy magán orvost, aki kiír betegre!

Ennyit be kell áldozni azért, hogy utànna 2 évig ne Gyest, hanem gyedet kapj!!!

2013. febr. 18. 09:41
 12/15 anonim ***** válasza:
Gyedet fog kapni, akkor is, ha nem lesz meg a 180 bérezett napja, csak a minimálbér lesz az alapja, nem a jelenlegi szerződés szerinti bére, gondolom a szerződés szerinti bére a kedvezőbb.
2013. febr. 18. 09:46
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat!Azóta nem tétlenkedtem,felhívtam egy nőgyógyászt,az előző gyermekemet is nála szültem,és felkértem a mostani szülésemhez is,persze ez csak telefonon történt,jövőhéten kaptam hozzá időpontot.Nagyjából elmondtam neki a történetet,azt mondta,megoldjuk...gondolom a pénz beszél...na de mindegy.Igazából első szülésem után úgy gondoltam pénzkidobás orvost fogadni,de látom,hogy kell,mégpedig ilyen dolgok miatt is.De ennyit megér az egész.Azt egyébként én is úgy tudom,hogy kapni fogok gyedet is nem csak gyest,ezért nem szeretném,hogy gyes után munka nélül maradjak.
2013. febr. 18. 10:49
 14/15 anonim ***** válasza:

úgy tudom, hogy ha veszélyes munkaköröd van akkor nem a nőgyógyász és nem is a háziorvos, hanem az üzemorvos ír ki.

talán érdemesebb lenne hozzá elmenni és akkor még mindig megvan az esély, hogy ne legyen fogadott orvosod.

na meg valóban a háziorvos is kiírhat, engem a szülés előtt 4 héttel a háziorvosom vett fel táppénzre.

meg valóban ott a felgyűlt szabid, amit ha kiveszel és utána mész orvoshoz, 7 hónapos terhesen akkor valószínűleg kiír a nődoki is, de 2 hónapos terhesen úgy, hogy otthon vagy gyesen, valóban indokolatlan lenne táppénzre vennie

2013. febr. 18. 11:27
 15/15 anonim ***** válasza:

Oké, de az orvosnak nem kell tudnia, hogy én gyesen vagyok otthon. Na meg gondolom mindannyian ezt csinálnánk, ha több pénzt szeretnénk. Ráadásul veszélyes munkakörben dolgozik a kérdező. Nem kellett volna az orvosnak elmondani, hogy otthon gyesen van (ha elmondta), ha veszélyes munkakör miatt nem veszi táppénzre, az az orvos felelőssége, ha a magzatot károsodás éri, mert a terhes nőnek dolgoznia kellett veszélyes festékekkel, akkor az orvost be lehet perelni, de akár a munkahelyet is, mert elvileg ilyenkor olyan munkakörben kell alkalmazni, ami nem veszélyes és éjszakai műszakban nem dolgozhat.

De tényleg, ha nekünk is lehetne választani hogy gyes, vagy táppénz, mindenki a táppénzt választaná, hisz több pénz, mint a gyes, ráadásul a több gyedhez is kell a 180 bérezett nap.

2013. febr. 18. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!