Mit tegyek, ha az sztk-s orvos nem akar kiírni táppénzre?
Igen, megteheti hogy nem ír kí, a nőgyógyász ajánlása kell hozzá!
Válassz egy magán orvost, aki kiír betegre!
Ennyit be kell áldozni azért, hogy utànna 2 évig ne Gyest, hanem gyedet kapj!!!
úgy tudom, hogy ha veszélyes munkaköröd van akkor nem a nőgyógyász és nem is a háziorvos, hanem az üzemorvos ír ki.
talán érdemesebb lenne hozzá elmenni és akkor még mindig megvan az esély, hogy ne legyen fogadott orvosod.
na meg valóban a háziorvos is kiírhat, engem a szülés előtt 4 héttel a háziorvosom vett fel táppénzre.
meg valóban ott a felgyűlt szabid, amit ha kiveszel és utána mész orvoshoz, 7 hónapos terhesen akkor valószínűleg kiír a nődoki is, de 2 hónapos terhesen úgy, hogy otthon vagy gyesen, valóban indokolatlan lenne táppénzre vennie
Oké, de az orvosnak nem kell tudnia, hogy én gyesen vagyok otthon. Na meg gondolom mindannyian ezt csinálnánk, ha több pénzt szeretnénk. Ráadásul veszélyes munkakörben dolgozik a kérdező. Nem kellett volna az orvosnak elmondani, hogy otthon gyesen van (ha elmondta), ha veszélyes munkakör miatt nem veszi táppénzre, az az orvos felelőssége, ha a magzatot károsodás éri, mert a terhes nőnek dolgoznia kellett veszélyes festékekkel, akkor az orvost be lehet perelni, de akár a munkahelyet is, mert elvileg ilyenkor olyan munkakörben kell alkalmazni, ami nem veszélyes és éjszakai műszakban nem dolgozhat.
De tényleg, ha nekünk is lehetne választani hogy gyes, vagy táppénz, mindenki a táppénzt választaná, hisz több pénz, mint a gyes, ráadásul a több gyedhez is kell a 180 bérezett nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!