Van köztetek olyan, aki a gyerekét nem szívesen engedi a nagyszülőhöz?
Nekünk még nincs gyerekünk a párommal, de már tervezzük, csak a körülmények rendeződésére várunk még. Viszont nekem nagyon "érdekes" a kapcsolatom anyósommal és sokszor az jut eszembe, hogy nem szívesen fogom hozzá engedni a gyerekemet, de ha mégis, akkor sem hagyom egyedül vele.
Nagyon összetett a dolog, de dióhéjban az a helyzet, hogy anyósom nagyon mártír és önző természet, a gyerekeitől inkább elvesz, minthogy adjon nekik, mellé pedig még zugivó is, ami még rátesz egy lapáttal. A párom viszont egy nagyon nagy szívű ember és bármennyire kihasználta mindig az anyja, nem tudta megtenni, hogy nem foglalkozik vele. Viszont amióta együtt vagyunk sokat változott a helyzet. Igazán vitám sosem volt anyósommal, mert mindent a hátam mögött mond a szemembe meg jópofizik, de nagyon nem bírom elviselni. Szerencsére a párom mostanra belátta, hogy nem fizethet mindent az anyjának és nem is érdemli meg, hogy akárki segítsen neki (hozzáteszem nincs is rá szüksége, mert többet keres, mint mi ketten együtt). Viszont nála pár hete telt be a pohár, amikor a drága anyósom engem konkrétan leribizett... A párom birka türelmű és sok mindent elnéz, de azt sosem bírta elviselni, ha engem bánt valaki ezért nem túl szép szavakkal illette az anyját. Azóta nem nagyon beszélnek én meg már hónapok óta nem beszélek anyósommal és nem is találkoztam vele. Ennél azért még bonyolultabb a helyzet, de a lényeg ennyi.
Szóval én most úgy gondolom, hogy nem igazán szeretném majd, ha a gyerekemnek sok köze lenne ehhez a nőhöz és a párom is hasonló véleményen van. Viszont azt is tudom, hogy akármilyen akkor is az anyja és a gyerekünk nagyanyja lesz. Már van egyébként egy unokája a lányától és nagyon nem tetszett az sem, ahogy vele viselkedett/viselkedik, mindamellett, hogy most szerencsétlen gyereket dobálják egyik helyről a másikra és jóformán a nagyanyja az egyetlen biztos pont az életében. Szóval látom én azt is, hogy pl. szereti az unokáját, de el is várja, hogy ezért Istenítse mindenki.
Van valaki hasonló helyzetben? Meg lehet ezt egyáltalán tenni, hogy nem engedem a gyerekemet a nagyanyjához?
3,5 éves, nem volt egyedül és nem is lesz. Anyósom drága leginkább a te anyósodhoz hasonlít. Csak magát szereti és a gyerekeitől inkább elvesz, minthogy adjon.
Tiltani nem tiltom a gyerekem, mert ezt ő úgysem értené. És nem szeretném, hogy egyszer sok év múlva megkapjam a fiamtól, hogy miattam nem lehetett közöttük mama-unoka viszony. Valahol a szívem mélyén közben remélem, hogy egyszer nagy fejjel azért ő is rájön, mennyi sz.rságot köszönhetünk a kedves mamának...
Természetesen nem is erőltetem, hogy találkozzanak egymással, de ha a fiam nagyon szeretne átmenni hozzá a szomszéd házba, hagyom. Hál1istennek nem sűrűn van ilyen.
Köszönöm a válaszokat! Valóban majd kialakul, ha meglesz a baba, csak nagyon sokat gondoltam mostanában erre. Szívem szerint, ha már itt lenne a kezemben a gyerek, akkor azt mondanám, hogy felejtse el, hogy ha így viselkedik, akkor akár messziről is láthassa az unokáját. Viszont tudom, hogy addigra úgyis lecsillapodok és változnak a dolgok.
Egyébként ettől függetlenül rajta kívül még két szerető nagyanyja lenne a gyereknek, úgyhogy nem gondolom, hogy hiányozna neki.:) Ugyanis a párom apja háromszor nősült és a második felesége a sajátjaként nevelte a páromat és a nővérét, sokkal jobb is a viszonyunk vele. Anyukám meg pláne jó nagyszülő lesz, úgyhogy nem gondolnám úgy, hogy megfosztom valamitől a gyereket. A harmadik felesége jelenleg is megvan és bár őt sem szeretem igazán, de sosem ártott nekünk, úgyhogy nem is tiltanám tőle a gyerekünket.
Másrészt nekem sem túl szoros a kapcsolatom apukám szüleivel, pedig minden hétvégén ott voltunk, az anyai nagymamámmal viszont annál inkább holott apa miatt nagyon ritkán találkoztunk vele, mert nem szerette. Ez is érdekes, hogy alakulhatott ez így.
Na de majd meglátjuk mi lesz addig, csak kíváncsi voltam, hogy másoknál előfordul-e ilyen.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!