Ha gyesre megyek és kiveszem a szabijaimat, akkor mindenképpen vissza kell mennem dolgozni? Főleg ha még közbe terhes leszek?
Két verzió van. A gyerkőc 2 éves korától gyesen vagy, és nem dolgozol. Ilyenkor fizetés nélküli szabadságon vagy a munkahelyedről. Ebben az esetben a szabadságot majd csak a gyes lejárta után lehet kivenni.
A gyes folyósítása mellett lehet 8 órában dolgozni. Ilyenkor lehet kivenni a szabadságokat. Azzal kell még kalkulálni, ha terhes leszel közben saját jogodon csak annyi napot lehetsz táppénzen amennyit gyes folyósítása mellett dolgoztál.
Köszönöm a válaszod!
Ha vissza megyek dolgozni,akkor valószínűleg sajnos kirúgnak.
A TB-nél rákérdeztem hogy tényleg csak annyit lehetek tápon amennyit ténylegesen dolgoztam gyes alatt,mivel ügyvédnél is voltam és ő is ezt mondta.
Ott azt mondták hogy folyamatosan vagyok biztosítva,ezért nem kell dolgozni.Ez a frissen kezdő dolgozokra igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!