Horvátországba mennénk nyaralni majdnem 2 éves gyerkőccel, július vége, augusztus eleje körül. Valahová közelre mindenképpen, Isztria, Kvarner-öböl, esetleg Krk. Ötletek? Voltatok arrafelé? Tudtok jó szállást?
Szerintem mindenképp foglalj szállást, biztosabb, hogy helyetek van, várnak rátok, mint ott derülne ki, hogy mindenhol teltház van, vagy ha nincs, a színvonal is olyan...főszezonban mentek, ez simán megeshet. Az a biztos, ha foglaltok, nem mellesleg olcsóbb is lehet.
Ha nem zavar, hogy nyaralás alatt is főzőcskézned kell, akkor tedd azt, de ha kikapcsolódásra vágysz, válasszatok félpanziót :)
Abban nem tudok tanácsot adni, hogy hova menjetek, mindenhol vannak szép és kisgyerekkel is kényelmes tengerpartok. Legalább is nekem eddig ez volt a tapasztalatom. Arra a kérdésedre viszont, hogy foglaljatok e előre szállást, ma már mindenképpen azt mondom, hogy igen.
Mi egyszer jártunk úgy, hogy nem foglaltunk, és nem is találtunk. Húúú, nagyon kínos, utólag pedig vicces volt.
Jesoloba mentünk a gyerekekkel, vasárnaptól volt apartmanunk foglalva, de én mondtam, a páromnak, hogy induljunk el pénteken munka után, nyerünk még két napot, tök jó lesz, hosszabb lesz a nyaralásunk. Erre a két napra pedig keresünk egy bármilyen szállást.
Na, párom némi unszolás után belement. Már nem is emlékszem mikor indultunk, de péntek du. 4 körül megérkeztünk. Akkor jött a döbbenet amire nem számítottunk előre, konferencia volt a városban, minden létező szállás foglalt volt. Ilyet még nem éltem, egy kutyaól sem volt üres, sőt a végén már a 4 csillagos szállodákat is megnéztük, de semmi.
Gyerekek iszonyú nyűgösek voltak már, egész este csak mentünk és mentünk. Végül éjjel fél 11-kor egy campingnél feladtuk, vettünk egy sátrat a cemping melletti bazárban aranyáron, és bementünk a campingbe sátrazni.Valahol csak kellett aludnunk. Ez volt az utolsó lehetőség, 11-ig volt belépés, utána az is bezárt.
Mondanom sem kell, semmi campingfelszerelés nem volt nálunk, nem arra készültünk, csak azok amiket a strandra vittünk amúgy is.
Éjjel felvertük sötétben a sátrat, reggel aztán volt nagy csodálkozás és mosolygás körülöttünk, hogy na a magyarok is jól eljöttek minden nélkül!!!:))))
Végül jól alakult, emlékezetes pár nap volt, és a gyerekek is emlékeznek erre, pedig a többi nyaralásra nem nagyon.
Volt pár konzervünk, délelőtt lementünk a strandra, a konzerveket kiraktuk a kocsi tetejére melegedni, ebédre megettük, majd megint strand. Fürdő,wc volt, pár műanyag tányért és poharat vittem, hálózsákunk és polifoamunk volt, 1-2 kempingszékünk is. A hűtőláda volt az asztal, a gyékény az ülőke szőnyeg. Nomád életmód volt, de nem hiányzott semmi, ki lehetett bírni.:)
Most a kérdésed kapcsán eszembe jutott megint ez a nyár, ezért írtam csak le! :)))
Azóta, bárhova megyünk, hiába van szállás foglalva, ezt a bizonyos sátrat visszük magunkkal! Biztos ami biztos:)
Nagyon köszönöm a válaszokat.
Igazából nagy Horvátország-szerelmesek vagyunk. Sok helyen jártunk már (délebbre is, Isztriát is majdnemhogy bejártuk már), de most a gyerkőc miatt csak közelebbre mennénk, nem akarom a hosszú úttal őt szenvedtetni.
Alapvetően mindig apartmanba mentünk eddig, nagyon is bírjuk a piacon bevásárolt halacskákat este megenni... Persze emellé befér néhány éttermes kaja is. Ha csak egy pizzára gondolok, nem nagy was ist das. :)
Előre eddig egyszer foglaltunk, meg is szívtuk rendesen - Isten háta mögött, hajókikötő mellett, penészes fürdőszobával, ócska apartmanban kaptunk volna helyet, sajnos ez ott a helyszínen derült ki. Lóvé vissza, keresünk mást - és milyen jól tettük! Mindig fél órán belül volt hol aludnunk, és olyan, amilyet szerettünk volna.
Azt hiszem, körülnézünk a neten Crikvenica után. :)) Köszönöm!
HO ban túlnyomórész küöve s temgerpart.
Amúgy én kifejezettem nem szeretm HO-ot.
100y x inkább Olaszország, Görögország
(most pünkösdkor is megyünk a Ligur tengerhez:-))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!