Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nitrátos víz milyen hatással...

Nitrátos víz milyen hatással lehet a babára?

Figyelt kérdés
Már lassan 2 évtizede nitrátos vízzel mosakodok és abban mosok fogat. Inni ásványvizet iszok, főzni közkútból hozunk tiszta vizet, mely alkalmas rá. Eddig nekem semmi bajom nem volt tőle. Most terhes lettem és nem tudom, hogy okozhat-e bármi gondot a babának az ilyesfajta nitrátos víz használata a pocakomban. Amire megszületik a baba, addigra rendbe hozatjuk, találunk a vízre megoldást, mert tudom, hogy még fürdetni sem ajánlatos kisbabát benne. Viszont addig lehet valami gondja, míg a hasamban van és én abban fürdök, mosok fogat?
2013. febr. 5. 17:50
 1/9 anonim ***** válasza:
06 80 20 11 99 ez a toxikológia ingyenes száma,kérdésekre válaszolnak,nagyon kedvesek.Laikusként erre nem merek neked mást válaszolni.
2013. febr. 5. 17:54
 2/9 A kérdező kommentje:
Nem tudtak segíteni nekem, úgyhogy továbbra is várom a használható információkat.
2013. febr. 5. 18:09
 3/9 anonim ***** válasza:

Ne igyál belőle, az a lényeg!!

Ha fürdessz nem iszod meg, becsukod a szád! Fodat is ásványvízzel moss!!

Ha megszületik a baba, neki nem szabad belőle inni, nem szabad abból teát. Tápszert Készíteni, bele hal!

2013. febr. 5. 18:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Pont most olvasok a methaemoglobinaemia-ról, azaz, hogy a pici babákat nem szabad ilyen vízzel etetni/itatni. A kérdésem még csak annyi, hogy terhesség alatt okozhat-e valamilyen problémát???
2013. febr. 5. 18:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Kérdezz meg egy neonatológust(újszülött gyógyászt),vagy keress valakit a terhespathológián,aki tud válaszolni.Én nem venném a számba azt a vizet az biztos.
2013. febr. 5. 18:24
 6/9 anonim ***** válasza:
én az ÁNTSZ -t hívtam, mert nálunk nincs bevizsgálva a kút vize. azt mondták, ha nitrites, akkor elkékül a baba, ez a tünet. (gondolom megkötheti az oxigént a szervezetben. ) felnőtteken nincs tünet. természetesen a babára nézve halálos.
2013. febr. 5. 18:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, azt tudom, hogy a felnőttekre nézve nincs komoly következménye, és a pici babáknak halálos lehet. De TERHESSÉG alatt mi a helyzet?
2013. febr. 5. 23:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Szerintem terhesség alatt is árt a babának, hiszen amit te eszel iszol, azt kapja a baba is!!!

A vitaminok, ásványi anyagok... A nitrát is átmegy bele...

2013. febr. 6. 07:32
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem úgy rémlik, hogy a védőnő az illetékes ez ügyben, ő tud felvilágosítást adni. Amikor terhesen először mentem hosszá, még bele is írta a kiskönyvembe, hogy az otthoni víz nitrátmentes, és kérdezte is, hogy milyen vizünk van otthon.

Úgyhogy ezzel mindenképpen keresd meg a védőnőt, ő fogja tudni megmondani, hogy terhesség alatt árt-e, hogy ezzel mosol fogat és ebben fürdesz, bár szerintem addig is inkább palackos vízzel moss fogat.

2013. febr. 8. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!