Tényleg megszűnik az asztmások után igényelhető magasabb összegű családi pótlék?
Szia! Az előző kérdést én tettem fel.
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__egyeb-..
Túl sokra nem mész vele, mert érdemi választ nem kaptam rá.
Amit én most tudok: nekünk kitöltötte a doktornő a tartós betegségről a papírt, mivel a kislányom állandó gyógyszerre szorul.
Köszi!Mi is állandó gyógyszerre szorulunk sajnos.Talátam egy kis kiírást amibe egy doktornő válaszol.Egy rendelettervezetet találtam az interneten, mely szerint az emelt családi pótlék és a meghosszabbított GYES csak a rendkívül súlyos asztmában, csak azoknak a gyerekeknek járna, akik kombinált (legalább 3 különböző gyógyszert tartalmazó) kezelést kapnak, s amellett is gyakran vannak tüneteik.
Üdvözlettel:
Dr. Kaszó Beáta
Január közepén voltunk.
Eddig a Flixotide volt csak az állandó gyógyszere, 2*1 puff. Ha bármi gond volt, fel kellett emelnem 2*2-re, illetve Aerius adni neki.
Most a pipa 2*2 puff lett, Aerius állandóra, és kapott még montelukaszt is, napi 1-et. 1 hónap múlva kell mennünk újra, addig megnézzük hogy reagál most a gyógyszerekre.
Azt hallottam én is, amit írtál. Nekünk a doktornőnk mondta még novemberben amikor rákérdeztem az emelt csp-ra. Azt mondta várjunk januárig, akkor már többet fog tudni a változásokról. Most erről nem szólt semmit, szó nélkül töltötte ki a papírt.
Nálatok mi a gyógyszer? Mennyi idős a gyerkőcöd?
Mi is Aeriust,montelukas tablettát,seretide puffott,és ventolint.Sajnos még így is összeszed elég sok mindent.Nektek még most állítják be a gyógyszereket?
7éves lesz a fiam.Neked mennyi idős a gyerkőcöd?hova valósiak vagytok?
Friss az infóm, tegnap voltunk a pulmonológusnál!
2013. április 1-től sajnos tényleg kikerül a tartós betegségek köréből az asthma bronchiale, azaz a "sima" asztma.
Ez konkrétan azt jelenti, hogy akinek van érvényes igazolása, addig járni fog az emelt családi, gyes amíg az érvényes (nekünk december 31, hál istennek) de újat már sajnos április 1-től nem fognak kiállítani.
A doktornőnk azt mondja, csak nagyon súlyos asztmára fog járni, az ő praxisában nincs is olyan beteg aki ezt megkapja! Ez azért durva, mert több mint 10 ezer betege van :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!