Családi pótlék igényelhető-e?
Kedves Kérdező!
Ami biztos, hogy családi pótlék max. 20 éves korig jár, további feltétele pedig a középfokú tanulmányok folytatása. Tehát 22 évesen esetén nem jár.
Az általad említett lehetőségről én nem hallottam, de ez semmit nem jelent. :-)
Az alábbi linkek a MÁK honlapjának vonatkozó oldalai, én ezekben sem találtam, amit írsz. Azt viszont igen, hogy a kisebb tesók utáni csp. számításának összegénél figyelembe vehetnek Téged, tehát magasabb összeget kaphatnak utánuk a szüleid (összesen havi 5400 Ft-tal) 1 éven át. Legalábbis ha jól értelmezem.
Azt tudom javasolni, látogass el tájékoztatáskérés céljából a legközelebbi MÁK ügyfélszolgálatra; vagy ugyanazon a honlapon kérdezősködj, arra is van lehetőség:
Ami biztos, hogy ha tényleg jár a magasabb összeg, az nem automatikus, hanem kérelmezni kell. A nyomtatvány a honlapról letölthető; az igazolást személyesen vagy postán tudod eljuttatni.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!