Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ki kaphat rendszeres gyermekvé...

Ki kaphat rendszeres gyermekvédelmi támogatást?

Figyelt kérdés
Csak egyedülálló anya kaphat?Milyen papír vagy igazolás kell hozzá?
2013. jan. 30. 17:39
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Itt megtalálsz mindent:

[link]

2013. jan. 30. 17:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Ebböl az irománybol nem igazán derült ki hogy csak egyedülálló anya kaphat-e.A férjem nagynénje akarja mindenáron hogy adjuk be.Én kétszer megpróbáltam, elutasították.Másodszor azt mondták ott,hogy menjek a bíróságra és indítsuk el a gyermekelhelyezési kérelmet és azzal menjek vissza megigényelni a gyermekvédelmi támogatást.De mi együtt neveljük a gyerekeket.
2013. jan. 30. 18:03
 3/10 A kérdező kommentje:
így is jár a rendszeres gyermekvédelmi támogatás ha közösen neveljük a gyerekeket?A lakcíme nem ide szol de itt lakik.
2013. jan. 30. 18:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Tegnap szünt meg a munkahelye,én 72 ezret kapok 2 gyerekre(nagyobbik bölcsis).Nekem ott bent azt mondták hogy csak egyedülálló szülő kaphatja a támogatást.Ez tényleg így van?
2013. jan. 30. 18:30
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy házaspárok is kaphatják. Meg van szabva az egy főre eső havi jövedelem, amit nem lehet túllépni.
2013. jan. 30. 18:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Előző vagyok, a gyerekvédelmi támogatást tényleg csak egyedülálló szülő kaphatja. Amiről én írtam az a rendszeres gyerekvédelmi kedvezmény, aminek az értékhatára 37.000 ft körül van.
2013. jan. 30. 18:53
 7/10 A kérdező kommentje:
Én arrol a tzámogatásrol szeretnék infót amelyiknél a fiam ingyen ehetne a bölcsiben.Az melyik és mi kaphatnánk?
2013. jan. 30. 19:02
 8/10 anonim ***** válasza:

Rendszeres gyermekvédelmi támogatást a férjeddel együtt is kérhettek, ha a család jövedelme nem haladja meg a 39 900 Ft-t fejenként. Az elmúlt 3 hónapról kell jövedelemigazolás, de mivel akkor még volt a férjednek munkája, így már lehet, hogy átlépitek a jövedelemhatárt (már, ha nem minimálbérért foglalkoztatták). Most, hogy már csak 1 jövedelem van, hívd fel az önkormányzatod szociális irodáját, hogy ilyenkor melyik jövedelmet veszik figyelembe?

Az egy főre eső jövedelmetek számításánál vedd figyelembe az osztókat: 1 felnőtt a családban = 1, 2. felnőtt = 0,9, 1. gyerek = 0,8, 2.gyerek = 0,7, azaz egy 4 fős családnál 3,4-el osszál.

A kérelemhez mellékelni kell a Te jövedelemigazolásodat is, a gyerekek születési anyakönyvi kivonatát, óvoda-, vagy iskolalátogatási papírokat.

A kérelem hátoldalán felsorolják a szükséges dokumentumok listáját.

2013. jan. 30. 21:14
 9/10 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, helyesbítek: a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről írtam (nem támogatás), amit megpróbálhatsz, ezzel jár az ingyen ebéd.
2013. jan. 30. 21:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Minimálbérért foglalkoztatták.A jabilból 3 hónap után csak úgy kirakták vele együtt 20 embert.kiszámoltam az ő fizujával az egy főre eső jövedelem 42000.az elmúlt 3 hónapban amúgy meg 18/fő.
2013. jan. 31. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!