Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Rendszeres gyermekvédelmi...

Rendszeres gyermekvédelmi támogatást ha most megigénylem akkor mikor kapunk segítséget?

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem a 2 éves és a 4 hónapos kisfiamat. És csak most hallottam hogy lehet ilyet igényelnem. Ez milyen időközönként jár és mennyi? Ha most elintézem akkor mikorra várható belőle segítség. Aki igényel vagy igényelt ilyet az kérem írja le hogy hogy is van ez.

Köszönöm

2012. nov. 28. 12:59
 1/5 anonim ***** válasza:
A rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény természertbeli juttatás , tehát azt jelenti , hogy a gyerek ingyenesen étkezhet az ovodában , iskolában, ingyenes a tankönyv. Pénzt nem adnak , csak augusztusban és novemberben 5800 forintot gyerekenként Erzsébet utalványban. Akkor igényelheted , ha az egy főre juto jövedelem nem éri a 39900 forintot . Ha most beadod , akkor általában 30 napon belül elbirálják , de már novemberre nem kapod meg a noveberi Erzsébet utalványt , mert ahhoz , november 1-én érvényes határozatodnak kellett volna lennie.
2012. nov. 28. 14:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Viszont, ha rögzítteted az adataidat a családsegítő központban, akkor kaáccsony körül biztosan számíthattok élelmiszertámogatásra, illetve ott tájékoztatnak ajegyzői támogatásokról is, amik minden önkormányzatban eltérnek, van étkezési, fűtési, stb támogatás.
2012. nov. 28. 17:05
 3/5 anonim ***** válasza:
viszont van olyan,h rendkívüli gyermekvédelmi támogatás,önkormányzatnál kérheted.Ez egyszeri segítség,évente 1x kérheted.Összeget és elbírálási időt sajnos nem tudok mondani.Érdeklődj a hivatalban
2012. nov. 28. 17:12
 4/5 anonim ***** válasza:

Meg tudod igényelni, de ahogy fentebb írták, ezzel jelen pillanatban nem sokra mész, de valószínűleg élelmiszercsomagot majd kapsz decemberben, de ezt a települési önkormányzat dönti el.

Amit most még javasolni tudnék, az ugyanaz, amit már előttem írtak, a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, a mértékét szintén a települési önkormányzat dönti el, meg azt is, hogy évente hány alkalommal lehet kérni (nálunk például kétszer biztosan, de lehet, hogy háromszor is).

A harmadik, amit még próbálj meg, az a lakásfenntartási támogatás, itt is az egy főre eső jövedelem számít, meg a lakás nagysága. Közüzemi számlát lehet belőle fizetni, vagy albérleti díjat, amelyiknek a legmagasabb az összege. Én kézhez kapom, mert albérleti díjra adják, viszont ha ilyen nincs, akkor az önkormányzat utalja a szolgáltatónak (pl. fűtés, meleg víz, áramszolgáltató, stb.)

2012. nov. 29. 11:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Tegnap elmentem délután és igen a rendszeres gyermekvédelmiről lekéstem de decemberben utalnak 10.000 ft-ot ez ilyen egyszeri de legalábbis ez is segítség.
2012. nov. 29. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!