Rendszeres gyermekvédelmi támogatást ha most megigénylem akkor mikor kapunk segítséget?
Egyedül nevelem a 2 éves és a 4 hónapos kisfiamat. És csak most hallottam hogy lehet ilyet igényelnem. Ez milyen időközönként jár és mennyi? Ha most elintézem akkor mikorra várható belőle segítség. Aki igényel vagy igényelt ilyet az kérem írja le hogy hogy is van ez.
Köszönöm
Meg tudod igényelni, de ahogy fentebb írták, ezzel jelen pillanatban nem sokra mész, de valószínűleg élelmiszercsomagot majd kapsz decemberben, de ezt a települési önkormányzat dönti el.
Amit most még javasolni tudnék, az ugyanaz, amit már előttem írtak, a rendkívüli gyermekvédelmi támogatás, a mértékét szintén a települési önkormányzat dönti el, meg azt is, hogy évente hány alkalommal lehet kérni (nálunk például kétszer biztosan, de lehet, hogy háromszor is).
A harmadik, amit még próbálj meg, az a lakásfenntartási támogatás, itt is az egy főre eső jövedelem számít, meg a lakás nagysága. Közüzemi számlát lehet belőle fizetni, vagy albérleti díjat, amelyiknek a legmagasabb az összege. Én kézhez kapom, mert albérleti díjra adják, viszont ha ilyen nincs, akkor az önkormányzat utalja a szolgáltatónak (pl. fűtés, meleg víz, áramszolgáltató, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!